Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Υπολογιστής αποκαλύπτει την αλήθεια της Γραφής


Το περιστατικό δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου 1970 του περιοδικού Avionics News (Αεροπορικά νέα), μηνιαίας εκδόσεως της Aircraft Electronics Association Inc., η οποία εδρεύει στην Σαρασότα της Φλόριδας. ΗΠΑ (Sarasota, Florida).
Γνωρίζατε, ότι το διαστημικό πρόγραμμα ασχολείται στο να αποδείξει, ότι αυτό το οποίον έχει αποκληθεί «μύθος» στην Αγία Γραφή είναι αληθές;

Ο κ. Harold Hill (Χάρολτ Χίλλ), Πρόεδρος της Curtis Engine Company (Εταιρία Κούρτις Έντζιν), εκ Βαλτιμόρης (Πολιτεία Μαίρυλαντ, Η.Π.Α.) και Σύμβουλος στο διαστημικό πρόγραμμα διηγείται τα ακόλουθα:


"Νομίζω, ότι ένα από τα πλέον εκπληκτικά πράγματα, τα οποία μας παρέχει σήμερα ο Θεός, συνέβη τελευταίως στους αστροναύτες μας και τους διαστημικούς επιστήμονες εις το Green Beld Md (Γκρήιν Μπέλτ, της Πολιτείας Μαί-ρυλαντ). Αστροναύτες και επιστήμονες προσπάθουσαν να προσδιορίσουν την θέση του ηλίου, της σελήνης και των πλανητών στον διαστημικό χώρο μετά 100 και 1000 έτη από τώρα. Πρέπει να γνωρίζουμε την θέση αυτή, ώστε να μην αποστείλουμε τεχνητούς δορυφόρους, οι οποίοι θα συγκρουσθούν αργότερα επί τινος άστρου κατά την διάρκεια των περιστροφών του.


Οφείλουμε να καθορίσουμε (προσδιορίσουμε) την τροχιά των τεχνητών δορυφόρων, λαμβάνοντας υπ' όψη την διάρκεια της ζωής των και την προσεχή θέση των πλανητών, ούτως ώστε να μην αποτύχει οριστικώς (will not bog down) η όλη προσπάθεια της αποστολής.


Για τον σκοπό αυτόν τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος άρχισε να καταμετρά διά μέσου των αιώνων τον χρόνο, προ των ημερών και μετά τις ημέρες μας. (Σ.Μ. Τούτο έπρεπε να γίνει διά να καθορισθούν οι συντεταγμένες των ουρανίων σωμάτων κατά το περασμα των αιώνων).


Αιφνιδίως όμως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής «μπλοκαρίσθηκε» 
(came to a halt).

O υπολογιστής σταμάτησε και έδωσε κόκκινο σήμα, το οποίο σήμαινε, ότι συνέβαινε κάποιο λάθος ή ως προς τας πληροφορίας, πού του έδωσαν, ή ως προς τα αποτελέσματα, τα όποια εξήγοντο, συγκρινόμενα προς τα δεδομένα (standards).

Οι χειριζόμενοι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάλεσαν τούς τεχνικούς διά να τον ελέγξουν, αυτοί όμως μετά τον έλεγχο βεβαίωσαν: «Είναι τέλειος».

O επικεφαλής των εργασιών της I .Β .Μ. ρώτησε «τί συμβαίνει; τί δεν πηγαίνει καλά;»

Στην ερώτηση του οι επιστήμονες του Διαστημικού Κέντρου απήντησαν:

"Λοιπόν, βρήκαμε ότι λείπει μία ημέρα από το διάστημα κατά τούς παρελθόντας αιώνας."
(Well, we have found there is a missing in space in elapsed time). Εις την αμηχανία των άρχισαν να ξύνουν νευρικά το κεφάλι των και να τραβούν τα μαλλιά των. Αλλά δεν εύρισκαν απάντηση.

Ένας όμως εκ των μελών τής ομάδας, ο οποίος ήταν πιστός (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ), είπε κάποιαν στιγμή, «ξέρετε, όταν ήμουν μαθητής του βιβλικου Σχολείου, μας είχαν ειπεί. ότι ο ήλιος εστάθη ακίνητος εις τον ουρανό».

Οι συνάδελφοι του δεν τον πίστευσαν. Αφού όμως δεν είχαν άλλην απάντηση εις το ανεξήγητο αίνιγμα τους, του είπαν: «Απόδειξε μας αυτό πού λέγεις».

Εκείνος πήρε μιαν Αγία Γραφή, ανέτρεξε εις το βιβλίο του Ιησού τού Ναυή, όπου βρήκαν την συγκεκριμενη γραφη. Εκεί, Ιησούς του Ναυή Ι' - 8 -14, βρήκαν ότι ό Κύριος λέγει στον Ιησού τού Ναυή: (Ιησους του Ναυη Ι - 8): Και είπε Κύριος προς τον Ιησούν, Μη φοβηθής αυτούς· (τούς εχθρούς σου) διότι παρέδωκα αυτούς εις την χείρα σου· δεν θέλει σταθή έμπροσθέν σου ουδείς εξ αυτών.

Ο Ιησούς του Ναυή έπρεπε να τελείωση την καταδίωξη των εχθρών του εν όσο ήταν ημέρα · εάν ερχοταν το σκοτάδι της νυκτας, δεν θα επιτύγχανε η καταδίωξη. Γι' αυτό ο Ιησούς του Ναυή παρακάλεσε τον Κύριο να κάνει θαύμα, ετσι ώστε ό ήλιος να μείνει ακίνητος.

Ιησoυς του Ναυη Ι' - 12 - 13 - : (12) Τότε ελάλησεν ο Ιησούς προς τον Κύριον, καθ' ην ημέραν ο Κύριος παρέδωκε τους Αμορραίους έμπροσθεν των υιών Ισραήλ, και είπεν ενώπιον του Ισραήλ, Στήθι, ήλιε, επί την Γαβαών, και συ, σελήνη, επί την φάραγγα Αιαλών.
(13) Και ο ήλιος εστάθη και η σελήνη έμεινεν, εωσού ο λαός εξεδικήθη τους εχθρούς αυτού. Δεν είναι τούτο γεγραμμένον εν τω βιβλίω του Ιασήρ; Και εστάθη ο ήλιος εν τω μέσω του ουρανού, και δεν έσπευσε να δύση έως μιας ολοκλήρου ημέρας.

Και πράγματι ο ήλιος εστάθη και η σελήνη έμεινε ακίνητος. Ο ήλιος έμεινε ακίνητος εις το μέσον του ουρανού. Δεν προχωρούσε προς την δύση του επί μια ολόκληρη ημέρα. Εγινε λοιπον αυτο το φοβερο γεγονος.

Κατόπιν τούτου ό διαστημικός επιστήμων είπε: «Ιδού η μία ημέρα, η οποία μας λείπει». Η πληροφορία αυτή προγραμματίσθηκε εις τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος προέβη σε υπολογισμούς για τον χρόνο, πού ανεφέρετο το περιστατικό. Ο υπολογιστής απήντησε, ότι συμφώνει, αλλ' όχι ακριβώς. Ο παρελθών χρόνος, ο οποίος έλειπε κατά την ημέρα, περί τής όποιας ομίλει το βιβλίο του Ιησού του Ναυή, δεν ήτο μια. πλήρης ημέρα. Ήτον μόνον 23 ώρες και 20 λεπτά.

Οι επιστήμονες άνοιξαν και πάλι την Αγία Γραφή και διάβασαν μετά προσοχής το κείμενο. Παρατήρησαν λοιπόν, ότι εις το Εβραϊκό κείμενο λεει: «έως μιας ολοκλήρου ημέρας» (Σ .Μ. Δηλαδή o ήλιος εστάθη όχι ολόκληρη, όχι πλήρη ημέρα, αλλά περίπου μια ημέρα). Οι μικρες αύτες λέξεις της Αγίας Γραφής «έως μιας ολοκλήρου ημέρας» είναι πραγματικα τοσο σπουδαιες ωστε να μπορουμε να βγαλουμε το σωστο και τελειο συμπερασμα.

Εν τούτοις οι επιστήμονες παρέμεναν ακόμα σε απορία, διότι, εάν συνέχιζαν να λείπουν 40 λεπτά, θα αντιμετώπιζαν δυσχέρειες διά τα μελλοντικά 1000 έτη.

Έπρεπε να βρεθούν τα ελλείποντα 40 λεπτά, διότι ό αριθμός αυτός θα επολλαπλασιάζετο πολλές φορές κατά την τροχιά.

Αλλα ο πιστός επιστήμων (ο οποίος υπέδειξε το εδαφιο από τον Ιησού τού Ναυή) ενεθυμήθη επίσης, ότι κάπου γράφεται στην Αγία Γραφή, ότι ο ήλιος επέστρεψε εις τα οπίσω. Οι συνάδελφοί του επιστήμονες τον ειρωνεύθηκαν, ότι έχασε τα λογικα του. Παρά ταύτα άνοιξαν την Αγία Γραφή και ανέγνωσαν από το 20ο (Κ') κεφάλαιο του βιβλίου της Β' Βασιλεων στα εδαφια 1 εως 6 - και - 8 εως 11.

Εκεί αναφέρεται, ότι ο ετοιμοθάνατος βασιλιας Εζεκίας εδέχθη την επίσκεψη τού προφήτου Ησαΐα, ο οποίος τον βεβαίωσε, ότι δεν θα αποθάνει, αλλά θα ζήση. Ο Εζεκίας όμως δεν επίστευσε εις τον λόγο του προφήτου και εζήτησε αποδείξεις. Ποίαν απόδειξη θα έχω, ότι θα με θεραπεύσει ό Κύριος; είπε στον προφητη Ησαΐα (εδαφ. 8).

Και ό Ησαΐας του απήντησε: Η σκιά του ηλιακού ωρολογίου θα προχώρηση δέκα βαθμίδας εμπρός ή δέκα βαθμίδας προς τα πίσω. (Σ .Μ. Το ηλιακό ωρολόγιο, περί της σκιάς του οποίου γίνεται λόγος, ήταν μία όρθια στήλη, η οποία ήτο τακτοποιημένη εις σειρά βαθμίδων ούτως ώστε η σκιά της στήλης αυτής να δεικνύει τις ώρες αναλόγως το πού έπεφτε η σκιά του ηλίου).

Και ο Εζεκίας απήντησε στον Ησαια : Δεν είναι και τόσο θαυμαστό , εάν ή σκιά του ήλιου προχωρήσει «δέκα βαθμούς» προς τα εμπρός. Θαυμαστό είναι η σκιά να υποχωρήσει «δέκα βαθμούς εις τα πίσω» (εδαφ. 10). O προφήτης Ησαΐας .συνεχίζει η Αγία Γραφή, παρακάλεσε τον Κύριο διά το θαύμα τούτο (ώστε να πεισθεί ό βασιλεύς).

Και το θαύμα έγινε! «Επέστρεψε η σκιά εν τοις αναβαθμοίς εις τα πίσω δέκα βαθμούς», δηλαδη η σκιά του ηλίου υπεχώρησε εις τα σκαλοπάτια 10 βαθμούς προς τα πίσω (εδαφ. 11). Δέκα βαθμοί αντιστοιχούν προς 40 λεπτά ακριβώς. Ωστε 23 ώρες και 20 λεπτά του βιβλίου Ιησού του Ναυή, συν 40 λεπτά του βιβλίου της Β' Βασιλεών, συμπληρώνουν τας 24 ώρες, οι οποίες έλειπαν. Τις ώρες αυτες έπρεπε οι επιστήμονες να ενσωματώσουν εις τούς υπολογισμούς τους (they had to log in the log book), ως την απολεσθείσα (ΧΑΜΕΝΗ) ημέρα του σύμπαντος».

Και ο Χάρολτ Χίλλ καταλήγει: «Δεν είναι τούτο καταπληκτικό; Ο Θεός μας, προκαλεί σύγχυση στούς επιστήμονες, διότι τούς υποχρεώνει να αναγνωρίζουν την αλήθειά Του» (Our God is rubbing their noses in His «truth». That is right).