Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

μεταθανάτιες βαπτίσεις μέσω αναδόχου !

Εκτός από τον ραντισμό , την τριπλή κατάδυση, τον νηπιοβαπτισμό , την αερο"βάπτιση" , την νεκροβάπτιση κλπ , διαβάζουμε οτι οι μορμόνοι "βαπτίζουν " κατά το δοκούν όποιον τους αρέσει μετά θάνατον(!) και τον εντάσσουν στην εκκλησία τους ,φυσικά εν αγνοία του. 
    
   Διαβάζουμε : 
 
"..Γνωρίζετε οτι η Γκόλντα Μεϊρ και ο Νταβίντ Μπεν-Γκουριόν καθως και ο ιδρυτής του Σιωνιστικού κινήματος ο Θεόδωρος Χερτζλ είναι Μορμόνοι; Ακόμη και η αλήστου μνήμης Αννα Φράνκ είναι εγγεγραμμένη στα κατάστιχα των Μορμόνων ως βαπτισμένο μέλος της λεγόμενης Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Μεταγενέστερων Αγίων (Τhe Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints ή LDS).

Η σκανδαλώδης και αυθαίρετη μεταθανάτια βαπτισή τους έγινε γνωστή όταν ο Ερνεστ Μισσέλ, ενας επιζών του Αουσβιτς, ανακάλυψε οτι οι γονείς του που είχαν θανατωθεί στο στρατόπεδο το 1943, είχαν βαπτιστεί μεταθανάτια απο τούς Μορμόνους.

Ο Μισσέλ ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Οργάνωσης της Νέας Υόρκης με την επωνυμία Αμερικανική Συνάθροιση Επιζώντων του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, ζήτησε απο το LDS να απαλείψουν τα ονόματα των γονέων του απο τον κατάλογο των βαπτισθέντων.

Στο μεταξύ όμως αποκαλύφθηκε οτι ο κατάλογος του LDS περιλάμβανε τα ονόματα 380000 περίπου Εβραίων που ειχαν θανατωθεί σε Ναζιστικά στρατόπεδα κατα την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σ'αυτό το σημείο οι Εβραίκές οργανώσεις της Αμερικής απαίτησαν απο τούς Μορμόνους να γίνει πλήρης εκκαθάριση των καταλόγων απο όλους τους Εβραίους που είχαν βαπτισθει μετά θάνατον.

Το 1995 οι διαπραγματεύσεις με το LDS κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα εξαλειφόταν άμεσα απο τους καταλόγους των βαπτισθέντων τα ονόματα οχι μόνο των επωνύμων Εβραίων, αλλα όλων εκείνων που θανατώθηκαν κατα το Ολοκαύτωμα ακριβώς επειδή ήταν Εβραίοι...  
...Οι Μορμόνοι θεωρούν την μεταθανάτια βάπτιση όλων των νεκρών σαν θεάρεστη πράξη διότι έτσι όλοι οι βαπτιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στον «Ανώτερο Παράδεισο» αφου θα έχουν συγχωρεθεί όλες οι αμαρτίες τους.
 
Για τον σκοπό αυτό, απο τις αρχές του 20 αιώνα, η LDS εμφανιζόμενη ως «Γενεαλογική Εταιρία της Γιούτα» αντέγραψε σε μικροφίλμ τα αρχεία ληξιαρχείων, ναών και νεκροταφείων σε όλες τις χώρες του κόσμου και καταχώρισαν τα ονόματα και λοιπά στοιχεία των νεκρών κατα οικογένειες, ανεξάρτητα απο την θρησκεία τους, στο Διεθνές Γενεαλογικό Αρχείο (International Genealogical Index ή IGI).

Υπολογίζεται οτι το IGI περιέχει μεταξύ 250 εκ. εως 2 δισεκατομύρια ονόματα. Οι Μορμόνοι πιστοί θεωρείται ότι κάνουν μια καλή πράξη όταν γίνονται ανάδοχοι στην μεταθανάτια βάπτιση νεκρών. Αυτή γίνεται στούς ναούς των Μορμόνων και περιλαμβάνει την «χειροτονία» (ordinance) όπου ο αντίκλητος βαπτίζεται κανονικά με πλήρη κατάδυσή στο νερό για να πλυθούν οι αμαρτίες του νεκρού, και απαγγέλει τον όρκο πίστης στην Μορμονική εκκλησία.

Η συμφωνία του 1995 προέβλεπε οτι οι βαπτίσεις Εβραίων θα γίνονται μόνον σε περίπτωση που κάποιος «άμεσος απογονος» του νεκρού ανήκει στην Εκκλησία των Μορμόνων και θέλει να βαπτίσει τους γονείς του ή άλλους κοντινούς συγγενείς.

Οι Μορμόνοι δεν τήρησαν τον λόγο τους προφανώς διότι μετάνοιωσαν για την σύναψη της συμφωνίας αυτής. Μία πρώην Μορμόνος ερευνήτρια η Ελεν Ράντκη που ζεί στο Σώλτ Λεϊκ Σίτυ, την πρωτεύουσα της Γιούτα όπου κατοικοεδρεύουν οι Μορμόνοι, ανεκάλυψε όχι μόνο χιλιάδες Εβραίους στον κατάλογο, αλλα και το χειρότερο, οτι αυτοί που είχαν διαγραφεί μετά την συμφωνία του 1995, είχαν επανεγγραφεί.

Αυτό αφορούσε οχι μόνο τα θύματα του Ολοκαυτώματος όπως η Αλμα Ρόουζ που διεύθυνε την γνωστή «ορχήστρα του Αουσβίτς», αλλα και άλλους επώνυμους όπως ο Αλβέρτος Αϊνσταϊν, ο ζωγράφος Αμεντέο Μοντιλιάνι και ο διώκτης των Ναζί Σιμόν Βίζενταλ. Το όνομα του Βίζενταλ σβήστηκε τάχιστα μετα απο έντονη διαμαρτυρία του Κέντρου που φέρει το όνομά του στο Λος Αντζελες. Σημειωτέον οτι ο Μοντιλιάνι σε όλη την ζωή του αρεσκόταν να συστήνεται ως: «Αμεντέο Μοντιλιάνι, Εβραίος» (Amedeo Modigliani, juif!)

Οι Μορμόνοι έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα και το έργο του Ραββίνου Μάλκομ Στερν ο οποίος θεωρείται πατέρας της Εβραϊκής γενεαλογίας. Το βιβλίο αυτό περιέχει 35000 ονόματα μελών των πρώτων εβραϊκών οικογενειών που εγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ολοι βαπτίστηκαν Μορμόνοι μετα θάνατον.

Το επιχείρημα των Μορμόνων είναι οτι μερικοί θερμοκέφαλοι πιστοί παραβαίνουν τις οδηγίες και φθάνουν σ΄αυτες τις ακραίες ενέργειες.

Οι μεταθανάτιες βαπτίσεις δεν περιορίζονται στούς Εβραίους. Οι Μορμόνοι έχουν δεχτεί έντονες διαμαρτυρίες απο τους Αρμενίους, και ταυτόχρονα ο Πάπας έδωσε εντολή να μήν δίνονται πλέον στο LDS αρχεία με ονόματα πιστών της Καθολικής Εκκλησίας.

Απο καιρό ήταν περίεργο οτι οι Μορμόνοι είχαν δημιουργήσει την πιό εντυπωσιακή συλλογή γενεαλογικών δέντρων στον κόσμο. Χιλιάδες που ασχολούνται με την γενεαλογία προσέφευγαν στα αρχεία μικροφίλμ του LDS. Αυτή η ενασχόληση προκάλεσε την άνθηση ενός νέου επάγγελματος στο Σώλτ Λέϊκ Σίτυ - του επαγγελματία ερευνητή γενεαλόγιας, που αναλάμβαναν έρευνες των αρχείων του LDS για λογαριασμό των ενδιαφερομένων σε όλο τον κόσμο.

Ετσι πολλοί Εβραίοι γενεαλόγοι υπέδειξαν στην Εβραϊκή Επιτροπή να αποφύγουν ενέργιες που θα οδηγούσαν στην απαγόρευση της πρόσβασης στα αρχεία του LDS. Το επιχείρημά τους ήταν ότι έτσι κι' αλλοιώς οι βαπτίσεις δεν άλλαζαν τίποτε αφού η Εβραϊκή εσχατολογία είναι άσχετη με την Χριστιανική θεωρία περί αμαρτολών που επιδιώκουν την σωτηρία της ψυχής των, εφόσον η σχέση των Εβραίων με τον Θεό διέπεται από την Βιβλική Διαθήκη (Covenant).

Οι Εβραίοι διαπραγματευτές όμως αντιλέγουν οτι οι βαπτίσεις νεκρών είναι ανάλογη με την υποχρεωτική βάπτιση Εβραίων κατά τον μεσαίωνα και οτι αποτελεί ύβρι το οτι Εβραίοι που θανατώθηκαν ακριβώς λόγω της θρησκείας των να βαπτίζονται αυθαίρετα οταν πια δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Επειδή η παραβίαση της συμφωνίας του 1995 ήταν πλέον εμφανής και προκλητική, στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζόταν ακόμα το 2008, η Επιτροπή του Μισσέλ απαίτησε απο τούς Μορμόνους να αφαιρεθουν ολα τα Εβραϊκά ονόματα απο το IGI. Οι Μορμόνοι αρνήθηκαν λέγοντας οτι θα το πράξουν μόνο κατόπιν αιτήσεως τών ενδιαφερομένων συγγενών. Στο σημείο αυτό την 11 Νοεμβρίου 2008, η Εβραϊκή Επιτροπή διέκοψε πλέον τις διαπραγματεύσεις.

Το πως θα λυθεί το πρόβλημα είναι αγνωστο. Αλλά η διένεξη αποκάλυψε μία πλευρά της Μορμονικής Εκκλησίας που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα.


(του Μάριου Μοδιάνο)