Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Νικοτίνη

Τι γίνεται τις πρώτες ώρες από τη στιγμή που αποφασίζει κάποιος να πετάξει το πακέτο στα σκουπίδια:


2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Η νικοτίνη αρχίζει να αποβάλλεται απ' τον οργανισμό. Μερικοί άνθρωποι πιθανόν να νιώσουν συμπτώματα στέρησης. Αυτό είναι καλό σημάδι. Το σώμα σας καθαρίζει. Δείξτε δύναμη. Μέσα σε δύο μέρες όλα τα υποπροϊόντα της νικοτίνης θα έχουν εξαφανιστεί.

6 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ

Ο αριθμός των καρδιακών παλμών και η πίεση του αίματος μειώνονται (αν και μπορεί να πάρει μέχρι και ένα μήνα για να επανέλθουν στις φυσιολογικές τους τιμές)

12 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ

Το μονοξείδιο του άνθρακα έχει τελείως αποβληθεί από τον οργανισμό σας. Οι πνεύμονές σας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και μπορείτε να κάνετε περισσότερα χωρίς να λαχανιάζετε ή να σας κόβεται η ανάσα.

2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης βελτιώνονται. Επίσης η αναπνοή σας, τα μαλλιά σας, τα δάχτυλα και τα δόντια θα είναι πιο καθαρά.

1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ

Τα περισσότερα συμπτώματα στέρησης έχουν εξαφανιστεί τελείως.

2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ

Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται. Το ίδιο και η αυτοπεποίθησή σας, αφού θα νιώθετε περήφανοι για την πρόοδό σας. Αρχίζετε να θεωρείτε τον εαυτό σας μη καπνιστή/-ρια.

1-9 ΜΗΝΕΣ

Η συνολική ενέργεια του σώματός σας αυξάνεται. Βήχας, ρινική συμφόρηση, κόπωση και λαχάνιασμα μειώνονται.

2 ΜΗΝΕΣ

Η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα σας βελτιώνεται, διατηρώντας τα πιο ζεστά. Το δέρμα σας φαίνεται υγιέστερο.

3 ΜΗΝΕΣ

Το τριχοειδές σύστημα καθαρισμού στους πνεύμονες αρχίζει να αναρρώνει και να διώχνει το φλέγμα έτσι ώστε να μπορείτε να το αποβάλλετε βήχοντας, καθαρίζοντας τους πνεύμονές σας και μειώνοντας την πιθανότητα λοίμωξης. Πιθανό να παρατηρήσετε αύξηση του βήχα για λίγες μέρες.

1 ΧΡΟΝΟ

Ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα μειώνεται και ο κίνδυνος καρδιακής πάθησης σχεδόν εξαλείφεται. Σε μόλις 5 χρόνια ο κίνδυνος εμφράγματος μπορεί να επανέλθει στα επίπεδα ενός ατόμου που δεν κάπνισε ποτέ.