Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κρίση ειλικρίνειας !


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝO ΕΝΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΡΙ­ΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΙΙΙ ΟΤΑΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 1550 : 
"...Η άνάγνωσις του ευαγγελίου δεν πρέπει να επιτρέπεται παρά οσο το δυνατόν λιγότερο, κυρίως σε σύγχρονη γλώσσα και στις χώρες πού υπόκεινται στην εξουσία σας.Τα πολύ λίγα που διαβάζονται γενικά στή λειτουργία πρέπει να είναι αρ­κετά καί ν' απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να διαβάζει περισσότερα. 
Εφόσον ό λαός θ' άρκηται σ' αυτά τα λίγα , τα συμφέροντα σας θά ευδοκιμούν, αλλά από τη στιγμή πού θα ήθελε κανείς να διαβάσει περισσότερα τα συμφέροντα σας θα άρχιζαν να φθείρωνται. 
Ιδού λοιπόν ένα βιβλίο το όποιον περισσότερο από κάθε άλλο, θα προκαλέσει εξεγέρσεις εναντίον μας, Καταιγίδες με κίνδυνο να μας απολέσουν. Πρα­γματικά, οποιοσδήποτε εξετάζει, επιμελώς τη διδασκαλία της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ καί την συμπαραβάλλει με οσα συμβαίνουν μέσα στίς εκκλησίες μας θα βρει πολύ γρήγορα τις αντιθέσεις καί θα διακρίνει οτι οί διδασκαλίες μας απέχουν συχνά από εκείνες της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, και πιο συχνά μάλιστα αντιτί­θενται, σ' αυτήν. Αν ό λαός το αναλογιστεί αυτό, θα μας προκαλέσει ώσπου ν' αποκαλυφθούν τα πάντα και τότε, θά γίνωμε αντικείμενο χλεύης καί γενι­κού μίσους.
Είναι λοιπόν ανάγκη ν' άφαιρεθή ή ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ καί ν' άπομακρυνθεί από τα χέρια του λάου, με ζήλο, αλλά καί χωρίς να προκληθεί αναταραχή..."

(ΦΥΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 1039 ΤΟΜΟΣ II ΣΕΛΙΔΕΣ 641 650 ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΕΞ ΤΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ Νο 12 558 ΕΤΟΣ 1550).