Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

η καταγωγή του νικολαιτισμού

Οι "πατέρες" δημιούργησαν το μωσαικό που αποτέλεσε την κληρονομιά της (ανά τους αιώνες) κρατούσας εκκλησίας. Οι διδάσκαλοι αυτοί μας αποκαλύπτουν την φύση της καθολικής θρησκείας:
Ο Ωριγένης (185-254) οπαδός και της μετενσάρκωσης  έχοντας πρόβλημα με το ανθρώπινο σώμα και τις φυσιολογικές λειτουργίες του..αυτοευνουχίσθηκε!

Ο Κλήμης Αλεξανδρεύς (150-215), που προκειμένου να προσελκύσει τους πλούσιους και τις δωρεές τους στην εκκλησία έγραψε ένα έργο με τίτλο «τις ο σωζόμενος πλούσιος;» Εκεί υποστηρίζει το χρήμα ως κάτι το ηθικά αδιάφορο και οτι οι πλούσιοι δεν πρέπει να διαλύουν τις περιουσίες  τους γιατί τότε θα διελύετο η κοινωνία!   Ο Κλήμης που υποβίβαζε τον Ιησού Χριστό σε κτίσμα είχε δεχτεί έντονες επιδράσεις τόσο από τον στωικισμό όσο και από την πλατωνική μεταφυσική. Στο έργο του «στρωματείς» υποστήριξε πως η  φιλοσοφία σε άρρηκτη ενότητα με τη χριστιανική πίστη πρέπει να θεωρείται η τρίτη Διαθήκη ! Συνολικά στο έργο του θεωρεί πως «αληθινός γνωστικός» είναι όποιος συνδυάζει την πίστη με την φιλοσοφική κατανόηση..    
 Ο Ιππόλυτος Ρώμης  έγραψε βιβλίο με τίτλο «χρονικόν». Σε αυτό προσδιόριζε χρονικά το τέλος του κόσμου στα 500 μ.Χ. ..!  Είναι φορέας της κατάλυσης της αποστολικής διαδοχής αφού αυτοανακηρύχθηκε το 217 Μχ επίσκοπος Ρώμης  παρά την ύπαρξη του χρισμένου επισκόπου Κάλλιστου. Ενώ ο ίδιος διακηρύττε καταφανώς αιρετικές απόψεις, εντούτοις εμφανίζεται (οπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις) ως μεγάς..αντιαιρετικός στο τετράτομο έργο του με τίτλο «κατά πασών των αιρέσεων έλεγχος» !
Ο Κύριλλος Αλεξανδρείας, θεωρείται  ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της φιλοσόφου Υπατίας, το 414 μ.Χ. και οπαδός του Filioque.