Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Θεός;


Για τους αρχαίους Έλληνες, «Αυτός» ήταν «αυτοί». Οι θεοί τους ήταν ο Δίας, ο Απόλλωνας, η Αθηνά, η Αφροδίτη, ο Πλούτωνας και αρκετοί άλλοι.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τίτλους, και ονομασίες, λάτρευαν όχι μόνο το θεό του ήλιου, το «Ρα», αλλά και το θεό του ποταμού Νείλου, ακόμα σκαθάρια, κροκόδειλους, γάτες κτλ.
Για τους μυριάδες οπαδούς του Ινδουισμού, «Αυτός» βρίσκεται στα πρόσωπα των 3.000.000 θεών που λατρεύουν και σήμερα.
Σ’ όλο τον κόσμο, οι θεοί των ψυχολατρών «υπάρχουν» ακόμα και σήμερα στα δέντρα, στα ζώα, στα βράχια κτλ.
Στο σημερινό μας πολιτισμό, η παιδεία και η επιστήμη έχουν αποξενώσει το σύγχρονο άνθρωπο από τον αληθινό Θεό που δεν Τον γνώρισαν ποτέ οι αρχαίοι.
Δεν είναι μόνο κάποια καθεστώτα που δεν πιστεύουν στο Θεό, αλλά και κάποιοι επιστήμονες, φιλόσοφοι, ακόμα και θεολόγοι ή κληρικοί!
Κι έτσι βρισκόμαστε πάλι στην αρχική κατάσταση – δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει ο Θεός, κι αν υπάρχει ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;
Μέσα απ’ αυτή τη σύγχυση που δημιούργησαν οι αρχαίοι και οι δήθεν μορφωμένοι της σημερινής εποχής, η Αγία Γραφή μας λέει ξεκάθαρα: «Εν αρχή ο Θεός ….» (Γένεση α:1).
Ο λόγος του Θεού δεν διακηρύσσει μόνο πως ο Θεός υπάρχει, αλλά Τον αποκαλύπτει σ’ όσους πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού προς τους ανθρώπους!
Ποιος είναι ο Θεός; Αν θέλεις να το διαπιστώσεις ο ίδιος, διάβασε το Βιβλίο Του, την Αγία Γραφή.
Η γνώση για το πρόσωπο του Θεού δεν είναι το μυστήριο που ισχυρίζονται όλοι αυτοί που αδυνατούν να εξηγήσουν ικανοποιητικά τις θεολογικές θεωρίες που διαμόρφωσαν οι άνθρωποι. Αντίθετα, ο Θεός φανερώθηκε σ’ εμάς στο πρόσωπο του ανθρώπου Ιησού Χριστού. Ο αόρατος έγινε ορατός. Ο αιώνιος Θεός φανερώθηκε εν σαρκί για να μείνει μέσα στη διάσταση του χρόνου. Ο άγνωστος Θεός ήρθε στη γη για να Τον γνωρίσουμε.