Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Περί ανεξιθρησκείας

Πότε φταίει το μέλος και πότε η ίδια η εκκλησιαστική  οργάνωση ;

"..Εχετε ακούσει ποτέ να κατηγορούνται οι φασίστες για τις πράξεις και τις ακρότητες τους με τις οποίες δυσφημούν τον φασισμό; ή ρατσιστές που με τις απόψεις τους δυσφημούν τον ρατσισμό;
Εχετε ακούσει ποτέ να κατηγορούνται οι Ναζί ως άτομα επειδή δυσφήμισαν τον Ναζισμό σαν κακοί λειτουργοί της ιδεολογίας τους;
Κακοί δικτάτορες που με τις πράξεις τους δυσφήμισαν την δικτατορία;

Σϊγουρα όμως έχετε ακούσει να κατηγορούνται οι κακοί ιερείς ή οι κακοί θρησκευτικοί ηγέτες που με τις πράξεις τους δυσφήμισαν την Εκκλησία.

Όταν η ιδεολογία ή η οργάνωση δεν μπορεί να υπάρξει ή δεν υπηρξε ποτέ χωρίς αυτές τις αντικοινωνικές συμπεριφορές των μελών της.
Πότε φταίει το μέλος και πότε η ίδια η οργάνωση ή η ίδια η ιδεολογία;


Συνολικά η Εκκλησιαστική περιουσία δεν υπακούει σε κανένα οικονομικό νόμο, και η ίδια η Εκκλησία απολαμβάνει αντι-συνταγματικών εξουσιαστικών προνομίων.

Κατ' αρχήν ας δούμε την κατάσταση του αγίου Όρους. Υπάρχει σαν κράτος εν κράτει, δεν υπακούει ισότιμα σε κανένα φορολογικό κανόνα και δεν αστυνομεύεται εσωτερικά. Παράλληλα, μόνο οι μισοί Έλληνες πολίτες μπορούν να εισέλθουν σε αυτό. Οι γυναίκες δεν μπορούν.

Η εκκλησία άραγε μπορεί να επιβιώσει εύνομα και ως ισότιμος οργανισμός απέναντι στο κράτος, τους οικονομικούς νόμους, την δημοκρατία;


Στον στρατό για παράδειγμα, αγήματα τιμούν εικόνες, και παρουσιάζουν όπλο σε ιερείς μόνο της ορθόδοξης Εκκλησίας.Σε περίπτωση πολέμου οι Ιερείς παίρνουν αυτόματα τον βαθμό του Ταγματάρχου !

Έτσι πάει περίπατο η ανεξιθρησκεία των στρατιωτικών.

Ας δούμε την πορεία της Εκκλησίας στην διάρκεια των αιώνων.

Ειδικά εξουσιαστικά και οικονομικά προνόμια στην διάρκεια της τουρκοκρατίας, και σαφή αντεθνική συμπεριφορά, και χειραγώγηση του λαού σε υποταγή στον κατακτητή, που κορυφώθηκε με τον αφορισμό των επαναστατικών κινημάτων. Ειδικά προνόμια απολάμβανε και στην γερμανική κατοχή, και στην χούντα του '67.

Πράγματα γνωστά όλα αυτά, όμως είναι τέτοια η επιρροή της εκκλησίας που καταφέρνει να μην φαίνονται τα δάχτυλα που την δείχνουν.

Αυτή την περίοδο ο ρόλος της ορθόδοξης εκκλησίας είναι ο πιο επικίνδυνος όλων των εποχών, και απειλεί τον κοινωνικό ιστό του έθνους.Τώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη όλους τους πολίτες της ανεξαρτήτως θρησκεύματος, η κρατική εκκλησία είναι παρών για να διαταράξει και πάλι τη ισορροπία μας.
Στα εικονίσματα των σχολικών τάξεων.
Στον αγιασμό των σχολείων.
Στον εκκλησιασμό των σχολείων.
Στο άχρηστο και προσυλητιστικό μάθημα των θρησκευτικών,παραβιάζοντας το Σύνταγμα που προστατεύει την ανεξιθρησκεία.
Στον σταυρό της σημαίας μας.


Συμπερασματικά, ένας οργανισμός όπως η εκκλησία που παρανομεί στις ίδιες του τις σχέσεις με το Κράτος, δεν μπορεί να παράγει τίποτα άλλο παρά παράνομους.
Κοινούς απατεώνες που παίρνουν μισθό και σύνταξη από το Κράτος - που είναι για όλους τους πολίτες - για κάτι που δεν κάνουν για όλους τους πολίτες.."

(αναδημοσίευση από φόρουμ)