Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

τριάδα και τρισμέγιστος Ερμής


Σούδα ή Σουίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνόγλωσσα εγκυκλοπαιδικά λεξικά και γράφτηκε τον 10ο αιώνα. Πιθανόν Σουίδας να είναι το όνομα του συντάκτη του. Περιέχει 30000 λήμματα, πολλά από τα οποία περιέχουν στοιχεία από πηγές που έχουν χαθεί στον καιρό μας. Ο Σουίδας έζησε στην Νέα Ρώμη ("Κων/λη") και ήταν πιθανώς εκκλησιαστικό πρόσωπο που αφιερώθηκε στις λογοτεχνικές μελέτες. Σύμφωνα με το λεξικό αυτό εφευρέτης της τριάδας είναι ο Ερμής ο ..Τρισμέγιστος.  Ας δούμε τι αναφέρει:

"..ούτος ο σοφός ήκμασε προ του φαραώ. Εκέκλητο δε Τρισμέγιστος διότι περί τριάδος εφθέγξατο, ειπών εν τριάδι μίαν είναι θεότητα.."  

Ερμής Τρισμέγιστος (ο τριπλός μάγος) ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσαν για τον θεό των αιγυπτίων Θωθ εμπνευστή της αστρολογίας και της αλχημείας. Αποτελούσε το σύμβολο της "θείας" διάνοιας, "ο ζων λόγος" όπως τον αποκαλούσαν, η "ενσαρκωμένη σκέψη".

Τα συμπεράσματα για όσους αγαπούν τον ενσαρκωμένο Λόγο του αληθινού Θεού έρχονται αβίαστα..