Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Προσευχή για την παρουσία του Θεού


Το κάνω συνέχεια. Θεέ μου, σε παρακαλώ να είσαι με τους αδελφούς που πάνε να μιλήσουν για το ευαγγέλιο. Σε παρακαλώ να είσαι με την γυναίκα μου στη δουλειά της. Σε παρακαλώ να είσαι με τις οικογένειες των αδελφών που περνάνε δύσκολες ώρες.....


Το να προσευχόμαστε ο Θεός να είναι μαζί μας, είναι σε τέλεια αντίθεση με την Αγία Γραφή. Ο Ιησούς, στο Ματθ.κη:20, είπε στους μαθητές, «ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος». Αν είμαστε μαθητές Του, αυτή η υπόσχεση είναι και για μας.

Ο Ψαλμωδός συνέλαβε όμορφα την ουσία της παρουσίας του Θεού στον Ψαλμό ρλθ:7-10:

«Που να υπάγω από του πνεύματός σου; και από του προσώπου σου που να φύγω; Εάν αναβώ εις τον ουρανόν, είσαι εκεί· εάν πλαγιάσω εις τον άδην, ιδού, συ. Εάν λάβω τας πτέρυγας της αυγής και κατοικήσω εις τα έσχατα της θαλάσσης, και εκεί θέλει με οδηγήσει η χειρ σου και η δεξιά σου θέλει με κρατεί».

Ακόμα πιο παρήγορο από το ότι ο Θεός είναι μαζί μας, είναι ότι ο Θεός είναι μέσα μας:

Κολ.α:27 οἷς ἠθέλησεν ὁ θεὸς γνωρίσαι τί τὸ πλοῦτος τῆς δόξης τοῦ μυστηρίου τούτου ἐν τοῖς ἔθνεσιν, ὅ ἐστιν Χριστὸς ἐν ὑμῖν ἡ ἐλπὶς τῆς δόξης·