Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ωροσκόπια - κάρμα



Αστρολογία είναι η αρχαία πεποίθηση ότι το πεπρωμένο ενός ατόμου μπορεί να βρεθεί στη σχέση των αστεριών και των πλανητών κατά τη στιγμή της γέννησής του. Το «Ωροσκόπιο» είναι το διάγραμμα που επιχειρεί να περιγράψει αυτό το πεπρωμένο.



Η αστρολογία είναι προσβλητική για τον Θεό, επειδή αποδίδει σε πλανήτες και αστέρια την δύναμη που ανήκει μόνο στον Θεό και επειδή προσπαθεί να βρει το θέλημα του Θεού με άλλα μέσα από ό, τι ο Θεός έχει ορίσει. Σε όλη τη Βίβλο ο Θεός μας λέει ότι θα μας καθοδηγήσει... Ένας Χριστιανός δεν έχει καμία ανάγκη της αστρολογίας και των μάταιων υποδείξεών της, επειδή οι πιστοί μπορούν να στραφούν για καθοδήγηση στον λόγο του Θεού.





Έχω ακούσει «Χριστιανούς», να λένε ότι φταίει το κακό κάρμα που κάτι δεν πήγε καλά στη ζωή τους. «Πρέπει να έχω κάνει κάτι κακό στο παρελθόν», ομολογούν, «και τώρα έρχεται πίσω για να με στοιχειώνει».


Η εγκυκλοπαίδεια περιγράφει τις Ινδουιστικές και βουδιστικές έννοιες του Κάρμα με αυτόν τον τρόπο: «ότι όλες οι σκέψεις μας, τα λόγια και οι πράξεις μας είναι μια αλυσίδα αιτίας και αποτελέσματος, και ότι θα βιώσουμε προσωπικά τα αποτελέσματα απ’ ότι έχουμε κάνει. Μπορεί να μην βιώσουμε το αποτέλεσμα (το κάρμα που επιστρέφει) αμέσως, και μπορεί να μην είναι καν σ’ αυτή τη ζωή, αλλά μπορείς να βασιστείς σ’ αυτό ακριβώς το ίδιο». Επειδή αυτές οι θρησκείες διδάσκουν επίσης τη μετενσάρκωση, αγκαλιάζουν την ιδέα ότι τα καλά ή κακά έργα που κάνουμε σε αυτή τη ζωή έχουν τη δύναμη να περάσουν στην επόμενη.


Ο απόστολος Παύλος δίδαξε την αρχή της σποράς και του θερισμού στην Γαλ.ς:7 σαν γενικό κανόνα της ζωής, αλλά η ομοιότητα σταματάει εδώ. Ευτυχώς, ενώ ο Θεός επιτρέπει συχνά να γευόμαστε τα αποτελέσματα των αμαρτωλών πράξεων μας, ελευθερώνει απλόχερα τη χάρη και το έλεός Του σ’ εμάς κι έτσι μας προφυλάσσει από πολλές συνέπειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε απρόσεκτοι για τις πράξεις μας, η καλοσύνη Του θα πρέπει να μας εμπνέει να ζήσουμε για να Τον ευχαριστήσουμε.