Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Δεν μπορείς να υπηρετήσεις τον Θεό αν αρνιέσαι....




Πριν επιχειρήσουμε να υπηρετήσουμε ή να ακολουθήσουμε τον Θεό, ο Ιησούς λέει ότι πρέπει να συμφιλιωθούμε με τον συνάνθρωπο μας. Θα δούμε γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτή την εντολή.

Η συμφιλίωση είναι σημαντική.

Ματθ.ε:23,24 Εάν λοιπόν προσφέρης το δώρον σου εις το θυσιαστήριον και εκεί ενθυμηθής ότι ο αδελφός σου έχει τι κατά σου, άφες εκεί το δώρον σου έμπροσθεν του θυσιαστηρίου, και ύπαγε πρώτον φιλιώθητι με τον αδελφόν σου, και τότε ελθών πρόσφερε το δώρον σου.


Δεν μπορούμε να είμαστε σε σωστή σχέση με το Θεό, «προσφέροντας το δώρο μας στο θυσιαστήριο», ενώ αρνούμαστε να συμφιλιωθούμε με φίλους, την οικογένεια, τους γείτονες, ή τους συνεργάτες. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να αγαπάμε το Θεό, αν αρνούμαστε να αγαπάμε τους ανθρώπους (Α’ Ιωάν.δ:20).

Όταν αμαρτάνουμε, πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό να μας συγχωρήσει, αλλά πρέπει επίσης να ζητήσουμε συγχώρεση από αυτούς που έχουμε πληγώσει.

Οι σχέσεις δεν είναι διαλυμένες λόγω των συγκρούσεων - οι περισσότερες σχέσεις έχουν συγκρούσεις. Είναι διαλυμένες επειδή κάποιος αρνείται να μετανοήσει, να συγχωρήσει  ή να συζητήσει τα προβλήματα με ανοιχτό μυαλό.

Αρνήθηκες να συγχωρήσεις κάποιον; Έχεις αρνηθεί να συζητήσεις ένα πρόβλημα με κάποιον που είναι πρόθυμος να το κάνει; Ρώτα τον Θεό αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις. Μετά, έλα και πρόσφερε το δώρο σου στον Κύριο.