Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η πιο σκληρή αλήθεια της Βίβλου




B’ Θεσ.α:9 οίτινες θέλουσι τιμωρηθή με όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου και από της δόξης της δυνάμεως αυτού,

Το να αποκλειστείς από την παρουσία του Θεού και από τη δύναμή Του σημαίνει ότι είσαι χωρίς ελπίδα και χωρίς αγάπη για πάντα. Αυτή είναι μία από τις δυσκολότερες αλήθειες της Βίβλου. Αλλά, αυτή η σκληρή αλήθεια μπορεί να δημιουργήσει τις πιο τρυφερές καρδιές. Αν μπορέσεις να καταλάβεις αυτό το δύσκολο θέμα, ο Θεός θα το χρησιμοποιήσει για να μαλακώσει την καρδιά σου σήμερα.


Για να στηρίξεις την πίστη σου σ’ έναν κόσμο που υποφέρει

Β’ Θεσ.α:6 επειδή είναι δίκαιον ενώπιον του Θεού να ανταποδώση θλίψιν εις τους όσοι σας θλίβουσιν,

Αν έχεις υποφέρει στα χέρια άλλων ανθρώπων, ή αν κάποιος που αγαπάς έχει υποφέρει στα χέρια άλλων, θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτό το ερώτημα: Πού είναι ο Θεός σε όλα αυτά; Πώς μπορώ να πιστεύω ότι ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη όταν τόσο συχνά καλοί άνθρωποι υποφέρουν και εκείνοι που κάνουν το κακό ευημερούν; Αυτό το δόγμα βοηθάει. Σου λέει ότι δεν έχεις δει ακόμα το τέλος της ιστορίας.

Ο Θεός λέει στους πιστούς που υποφέρουν: «Έρχεται η μέρα που ο Ιησούς Χριστός θα φανερωθεί. Τότε θα δείτε το πλήρες μέτρο της δικαιοσύνης μου και το πλήρες μέτρο της αγάπης μου. Χρησιμοποιήστε  αυτά τα λόγια για να διατηρήσετε την πίστη σας σε έναν κόσμο που υποφέρει».

Για να περιορίσεις την επιθυμία σου για ανταπόδοση

Ρωμ.ιβ:18,19 ει δυνατόν, όσον το αφ' υμών ειρηνεύετε μετά πάντων ανθρώπων. Μη εκδικήτε εαυτούς, αγαπητοί, αλλά δότε τόπον τη οργή· διότι είναι γεγραμμένον· εις εμέ ανήκει η εκδίκησις, εγώ θέλω κάμει ανταπόδοσιν, λέγει Κύριος.

Κάποιος σε πλήγωσε. Η άμεση αντίδραση θα είναι να θέλεις να τον πληγώσεις κι εσύ. Σε ρίξανε, και αισθάνεσαι ιδιαίτερη ευχαρίστηση να τους ρίξεις κι εσύ. Πώς μπορείς να περιορίσεις την επιθυμία της ανταπόδοσης;

Ο Θεός θα το ξεπληρώσει, οπότε αφήστε τόπο για την οργή Του. Δεν χρειάζεται να το αναλάβεις εσύ, όταν ξέρεις ότι το έχει αναλάβει Αυτός. Μπορείς να το αφήσεις σ’ Αυτόν.

Σ’ αυτό το θεμέλιο, ο Θεός λέει,

Ρωμ.ιβ:20 Εάν λοιπόν πεινά ο εχθρός σου, τρέφε αυτόν, εάν διψά, πότιζε αυτόν· διότι πράττων τούτο θέλεις σωρεύσει άνθρακας πυρός επί την κεφαλήν αυτού.

Αν δεν το πιστεύεις αυτό, πάντα θα προσπαθείς ακόμα και να σκοράρεις.

Για να αυξήσεις τη συμπόνια σου για ανθρώπους που σε βλάψαν.

Ματθ.ε:44 Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων, οίτινες σας βλάπτουσι και σας κατατρέχουσι,

Όποιος υποφέρει στα χέρια κάποιου άλλου, όπως όλοι μας, θα ακούσει αυτό και θα πει, «Να τον αγαπώ;», «Να την αγαπώ;». Πώς είναι δυνατόν; 

Αν το πρόσωπο που σε έβλαψε φαίνεται να βλέπει τι έκανε και πραγματικά μετανοεί, ίσως να μην δυσκολευτείς να το συγχωρήσεις. Αλλά αν απλά συνεχίζει χωρίς επίγνωση του τι έχει κάνει, ή χειρότερα συνεχίζει να κάνει το ίδιο πράγμα, είναι πολύ δύσκολο να έχεις συμπόνια.

Από που αρχίζεις να αγαπάς αυτόν τον εχθρό; Η διδασκαλία της Βίβλου βοηθάει. Σκέψου την αιώνια καταδίκη σε σχέση με το πρόσωπο που σε έβλαψε, και τι σημαίνει να κλειστεί έξω από το φως, τη χαρά, την ελπίδα και την αγάπη του Κυρίου για πάντα...  Δεν θα το ευχόσουν αυτό στον χειρότερο εχθρό σου.

Μια βαθιά κατανόηση αυτής της αλήθειας θα σε βοηθήσει να προσευχηθείς γι’ αυτούς που σε έβλαψαν. Η πικρία δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό όταν αρχίσεις να προσεύχεσαι, και θα εκπλαγείς με τον τρόπο που η συμπόνια γλιστρά στην πίσω πόρτα της καρδιάς σου.