Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Γένεση (134)


ΤΑ 12 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ


ΡΟΥΒΗΝ: Ιδού υιός. Για να έρθει ο άνθρωπος κοντά στο Θεό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι ν’ αναγνωρίσει τον Υιό.

ΣΥΜΕΩΝ: Ακοή. Ακούει κανείς και υπακούει στο Λόγο του Θεού. Έτσι εργάζεται πίστη μέσα στον άνθρωπο που έχει έργο τέλειο. Ακόμα ο Θεός ακούει την κραυγή της μετάνοιάς μας και μας ελευθερώνει (Α’ Ιωαν.α:9).

ΛΕΥΙ: Ένωση. Όταν δει ο άνθρωπος τον Υιό το Θεού, ακούσει το Λόγο Του και πιστέψει, μετά ενώνεται με το λαό του Θεού και συμφιλιώνεται με το Θεό (Α’ Κορ.ς:17 & Κολ.α:20).


ΙΟΥΔΑΣ: Δοξολογία. Αφού ενωθεί κανείς με το Θεό, η καρδιά ανοίγει και βγαίνει καθαρή δοξολογία (Εβρ.ιγ:15).

ΔΑΝ: Κρίση. Ο Θεός μας κρίνει δίκαιους επειδή είδαμε τον Υιό, ακούσαμε τη φωνή Του, ενωθήκαμε μαζί του, και Τον δοξάζουμε (Ρωμ.η:11).

ΝΑΦΘΑΛΙ: Πάλη μου. Αρχίζει πόλεμος με τα στοιχεία του σκότους. Ο Σατανάς αντιδρά για ό,τι έκανες προηγουμένως κι αρχίζει να σε παλεύει με τη σάρκα. Γαλ.ε:16 είναι η διαδικασία να πεθάνουμε ως προς τη σάρκα και να ζήσουμε εν Χριστώ Ιησού.

ΓΑΔ: Ευτυχία ή έρχεται στράτευμα. Τα στρατεύματα του εχθρού έρχονται ενάντια στο λαό του Θεού. Τρομερές μάχες διαφόρων ειδών, μόνο και μόνο για να σπάσουν τη διαθήκη του Θεού και να σε τραβήξουν μακριά. Αν όμως επιμείνουμε και μείνουμε σταθεροί, θα νικήσουμε κι έτσι έρχεται ευτυχία (Β’ Κορ.δ:8 Μαρκ.ιγ:13  Ρωμ.η:17).

ΑΣΗΡ: Ευλογημένος. Είμαστε πια δόκιμος κι έτσι ευλογημένος και μακάριος λαός του Θεού. Αντισταθήκαμε στις επιθέσεις του εχθρού κι είμαστε μακάριοι (Ματθ.ε:11,12  Α’ Πετρ.γ:4).

ΙΣΣΑΧΑΡ: Μισθός. Αφού δοκιμαστείς, μετά ο Θεός σε μισθώνει να δουλέψεις γι’ Αυτόν. Αχρείοι δούλοι μέχρι να γίνει το έργο Του, ο μισθός μας είναι ο Ίδιος ο Κύριος. Μας μισθώνει για να φέρουμε καρπό στην αποθήκη Του (Λουκ.ι:7  Α’ Τιμ.ε:18).

ΖΑΒΟΥΛΩΝ: Κατοίκηση. Ο Θεός κατοικεί μέσα στον άνθρωπο που έχει περάσει όλα αυτά κι έχει δώσει τον εαυτό του σ’ Αυτόν. Κατοικεί η σοφία, η χάρη, η δύναμη, η δόξα και το Πνεύμα του Θεού (Α’ Κορ.ς:16  Ιωαν.ιδ:18).

ΙΩΣΗΦ: Πρόσθεση. Δεν είσαι πια μόνος, έχουν προστεθεί κι άλλοι γύρω σου. Ο Θεός προσθέτει ψυχές μέσα στην εκκλησία Του. Αναφέρεται ακόμα η πρόσθεση στους πνευματικούς καρπούς και τις νίκες που έχουμε πάρει (Πράξ.α:8  Ιωαν.ιε:8).

ΒΕΝ - ΟΝΙ: Υιός οδύνης. Γινόμαστε υιοί οδύνης γιατί αποφασίζουμε να γίνουμε θέατρο μπροστά στους ανθρώπους και στους αγγέλους. Η προσοχή όλων στρέφεται πάνω μας, στη ζωή μας. Όλη η δύναμη του σκότους είναι εναντίον μας για να μας καταφάει κι αυτό είναι θλίψη και οδύνη. Όμως ο Θεός θ’ ανταμείψει αυτή τη θλίψη μας και θα μας υψώσει με τη δεξιά Του και θα μας κάνει ΒΕΝΙΑΜΙΝ (Αποκ.ιβ:2,5).