Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Πίνεις μέχρι να μεθύσεις;



Μια απλή βόλτα σε χριστιανικές ιστοσελίδες, και θα συναντήσετε τη συζήτηση για το αν μπορούν ή όχι οι Χριστιανοί να πίνουν αλκοόλ. 

Οι περισσότεροι βιβλικοί μελετητές συμφωνούν ότι ενώ η Βίβλος δεν απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνεύματος, έχει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση του. Εδώ είναι μερικές:


Εφεσ.ε:18 Και μη μεθύσκεσθε με οίνον, εις τον οποίον είναι ασωτία, αλλά πληρούσθε διά του Πνεύματος,

Παρ.κ:1 Ο οίνος είναι χλευαστής, και τα σίκερα στασιαστικά· και όστις δελεάζεται υπό τούτων, δεν είναι φρόνιμος.

Δυστυχώς, πολλοί πιστοί καταχρώνται την ελευθερία που έχουν στο Χριστό να καταναλώνουν αλκοόλ. Ένα ποτήρι κρασί γίνεται μπουκάλι. Μια μπύρα μεταμορφώνεται σε μια εξάδα μπύρες. Ένα κοκτέιλ πριν το δείπνο οδηγεί σε ένα άλλο, και ένα άλλο, και ένα άλλο. Η λοξοδρόμηση από το περιστασιακό ποτό στο μεθύσι είναι εύκολη και ολισθηρή. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βίβλος είναι πεντακάθαρη, ότι οι πιστοί πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση.

Η Α’ Κορ.ι:31 είναι η λύδια λίθος στην Αγία Γραφή για το αν πρέπει να πίνουμε ή όχι, να τρώμε, ή να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα: 

«Είτε λοιπόν τρώγετε είτε πίνετε είτε πράττετέ τι, πάντα πράττετε εις δόξαν Θεού». 

Αν αναρωτηθούμε, η δραστηριότητα που συμμετέχουμε φέρνει δόξα στον Θεό και η απάντηση είναι όχι, η επιλογή μας είναι σαφής.