Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα


Αύξηση των θανάτων από καρκίνο, αναπνευστικά νοσήματα και ψυχικές-νευρολογικές διαταραχές,  ενώ παράλληλα εμφράγματα και εγκεφαλικά παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 
ΕΛΣΤΑΤ, τέσσερις στους δέκα θανάτους οφείλονται σε νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος –κυρίως καρδιακά και εγκεφαλικά– και ένας στους τέσσερις σε καρκίνο. 

 Ακολουθούν οι θάνατοι από νεοπλάσματα (με συχνότερους τους θανάτους από καρκίνο του πεπτικού συστήματος, του πνεύμονα και του προστάτη) και οι θάνατοι από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

 Την τελευταία δεκαπενταετία αυξάνονται σταθερά οι θάνατοι από νεοπλασματικές νόσους, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται και στους θανάτους του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης αυξημένοι εμφανίζονται οι θάνατοι από ψυχικές διαταραχές και από νοσήματα του νευρικού συστήματος.  Σημειώνεται ότι πηγή των στοιχείων για την ΕΛΣΤΑΤ είναι τα πιστοποιητικά θανάτου που υποβάλλουν οι γιατροί και, για τις περιπτώσεις αιφνίδιων ή βίαιων θανάτων, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες