Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Θέλουμε να δούμε Χριστό.



Οι άνθρωποι θέλουν να δουν και μείς όλο λόγια, λόγια, λόγια. 

Πολλές φορές ασυνάρτητα, απαίσια, μπερδεμένα, χωρίς ειρμό και θέλουμε και αποτελέσματα. Όχι φίλε. Δεν έρχονται αποτελέσματα από τα λόγια. Οι άνθρωποι θέλουν να δουν. Θέλουν να δουν και να γνωρίσουν τον Χριστό στη ζωή μας. Και επειδή το «μας» είναι πολύ αόριστο, στη δική σου τη ζωή και στη δική μου.

Θέλουν να δουν τον Χριστό. Θέλουν να δουν την αγάπη του και όχι δογματικές διαμάχες. Θέλουν να δουν την γλυκύτητά του και όχι μάτια που σπιθίζουν. Θέλουν να δουν την πραότητά Του και όχι φουσκωμένες φλέβες και αγριοφωνάρες. Θέλουν να δουν απλότητα και όχι υποκρισίες.

Μου έκανε εντύπωση σαν ήμουν μικρός που άκουγα έναν τυφλό να λέει. «Κόσμο ακούω και κόσμο δεν βλέπω». Με μικρή διόρθωση το μεταφέρουμε στα καθ' ημάς. «Χριστό ακούω και Χριστό δεν βλέπω». Βλέπω άνθρωπο και ανθρώπινες αδυναμίες. Δεν βλέπω τον δοξασμένο Ιησού. Τον αναστημένο Ιησού.

Κάποτε άκουσα την πιο μεγάλη βλαστήμια. Κάποιος έπρεπε να κλείσει μια δουλειά με ένα χριστιανό. Του βάλανε λόγια, πως αυτός είναι. .. και είναι... και είναι. Ο άνθρωπος ήτανε επιφυλακτικός. Την άλλη μέρα μετά την συνάντηση τον ρώτησαν πως τον είδε τον άλλον. «Δεν βαριέσαι ήταν η απάντηση. Αυτός είναι σαν και μας». Δεν νομίζω πως μπορεί να λεχθεί χειρότερη βλαστήμια και ύβρις εναντίον του Χριστού και του Ευαγγελίου. Καμία διαφορά. Όπως είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της αμαρτίας, είναι και αυτοί που καμώνονται πως ξέρουν την αλήθεια.

Και άμα δουν τον Χριστό, τότε, και να μη μιλήσεις... μίλησες και είπες πολλά. Μα είμαστε φλύαρα μεγάφωνα και μια μπερδεμένη εικόνα.

Για να δουν τον Χριστό, πρέπει να ζεις τον Χριστό. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Για να δουν τον Χριστό πρέπει να ζει μέσα σου ο Χριστός, ο αναστημένος Χριστός του Ευαγγελίου.

Για να δουν τον Χριστό πρέπει να ζεις τον σταυρό του και αυτός να είναι ο νόμος της ζωής σου.

Πόσο μεγάλη η ευθύνη μας, να θέλουν να δουν τον Χριστό και εμείς να τους τον κρύβουμε. Ή το ακόμη χειρότερο, να τους δείχνουμε ένα παραμορφωμένο Χριστό.

Ένας δούλος του Χριστού έλεγε και έλεγαν γι’ αυτόν, πως ήτανε πλασιέ του Χριστού.. Και οι πλασιέ έχουν δείγματα. Και τα δείγματα, δεν γίνεται αλλιώς, είμαστε εμείς.

Δάκρυα αδελφέ μου ολονύκτια. Πένθος αδελφέ μου αν δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε τον Χριστό στους ανθρώπους. Αποτύχαμε.

Όταν η καρδιά δεν είναι πυρακτωμένη, το πρόσωπο δεν μπορεί να σκορπίζει το φως, που λέει ο Κύριος.