Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η αλήθεια



Η αλήθεια του Θεού, πάντα ταιριάζει απόλυτα. Αυτό είναι ένα μέσο για να τη δοκιμάζουμε. Εάν δεν ταιριάζει απόλυτα, τότε δεν πρόκειται για δική Του αλήθεια.

Χρειάζεται προσοχή μήπως πέσουμε στο λάθος και ανταλλάξουμε αλήθειες από τον λόγο του Θεού, με δικές μας «καλές» αντιλήψεις και ιδέες.

Υπάρχουν πάντοτε εσωτερικές παρορμήσεις. Μα πρέπει να είναι σε απόλυτη αρμονία με το λόγο του Θεού.

Πάντα πρέπει να ρωτούμε για το κάθε τί, αν «αυτό αναφέρεται στο λόγο του Θεού». Το άλλο, αν «αυτό θα είναι αρεστό στον Θεό», που συχνά χρησιμοποιείται, είναι παραπλανητικό και περιέχει κινδύνους.

Είναι ανώφελο να αναφέρεσαι και να προβάλλεις αλήθειες της Βίβλου σε ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν την Βίβλο. Θα πρέπει να βρεις στο ξεκίνημά σου κάποιο άλλο βάθρο από τον κόσμο της ηθικής αξίας.

Εάν ο Ιησούς Χριστός απολαμβάνει της εκτίμησης των ανθρώπων και κρίνουν άξιο να Τον προσέξουν, τότε είναι εύκολη η συνέχεια στα άλλα θέματα πνευματικής ζωής.

Πρόσεχε να μην κάνεις είδωλο κάποιο λόγο που η Θεός σου φανέρωσε. Ο Θεός έχει και πολλά άλλα να σου πει. Αν σταθείς στο ένα τότε μια στασιμότητα θα χαρακτηρίσει τη ζωή σου.