Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ολιγοπιστία



Ολιγοπιστία είναι όταν βλέπεις τα βουνά των δυσκολιών και δεν βλέπεις την απεραντοσύνη της αγάπης του Θεού.

Ολιγοπιστία είναι όταν μια μυγούλα σου κλείνει τον δρόμο και σέ εμποδίζει να δεις τα μεγαλεία του Θεού.

Ολιγοπιστία είναι όταν το συμπέρασμά σου είναι «χάνομαι» αντί «ο Κύριος θα μεριμνήσει».

Ολιγοπιστία είναι όταν πανικοβαλλόμαστε όχι από τα γεγονότα μα από τις πιθανές εξελίξεις των γεγονότων αυτών.

Ολιγοπιστία είναι όταν ένας ενδεχόμενος κίνδυνος καλύπτει και εκμηδενίζει μια πραγματική χαρά, που γι’ αυτήν θα πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό.

Ολιγοπιστία είναι όταν υπολογίζουμε στα χέρια των άλλων που μας απειλούν και όχι στα χέρια του Θεού που βρισκόμαστε ασφαλισμένοι.

Ολιγοπιστία είναι όταν κάποια σκιά πέφτει επάνω μας από κάποιον περαστικό και δεν σκεπτόμαστε τον ήλιο που κάνει την σκιά να σχηματίζεται.

Ολιγοπιστία είναι όταν στην εκτίμησή σου βαραίνει η κακότητα ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι η αγαθοσύνη του Θεού.

Ολιγοπιστία είναι όταν βλέπεις την απειλητική γκριμάτσα του εχθρού σου και δεν βλέπεις την ίδια στιγμή, το γλυκό χαμόγελο του Κυρίου μας.

Ολιγοπιστία είναι όταν βλέπεις τα σύννεφα και όχι τον ήλιο, που είναι πίσω απ’ αυτά, όταν βλέπεις το νυστέρι του γιατρού και όχι την θεραπεία που θα ακολουθήσει.

Ολιγοπιστία είναι όταν δεν μπορείς να ψάλλεις, ενώ τα πουλιά γύρω σου ψάλλουν και δεν μπορείς, να πεις ευχαριστώ στον Θεό που σ' αγαπά, ενώ ζώα και φυτά, παντού, Τον δοξάζουν.

Ολιγοπιστία είναι όταν το λυχνάρι της πίστης σου σιγοσβήνει από έλλειψη λαδιού, και το φως χαμηλώνει γιατί δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί άλλο από την καρδιά σου που είναι άδεια.