Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η βασιλεία του Κυρίου





Η βασιλεία του Κυρίου είναι μια κατάσταση απόλυτης κυριαρχίας διά του Πνεύματος μέσα στις καρδιές μας με σκοπό τη δόξα του ονόματός Του διά της άγιας ζωής.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι ένα πνευματικό καθεστώς κυριαρχούμενο από το Άγιο Πνεύμα και τόσο διαφορετικό από αυτό που υπάρχει στον κόσμο μας αυτόν, που κυριαρχείται από το πνεύμα του κόσμου.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι ένα ξύπνημα μέσα σε μια άλλη ζωή, που χάνεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητά σου που απορροφώνται από τη δοξασμένη παρουσία του.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι μια κατάσταση που το θέλημα του Θεού πραγματοποιείται χωρίς καθόλου να συζητιέται γιατί είναι τα πάντα παραδομένα σ' Αυτόν ανεπιφύλακτα.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι η πραγματοποίηση ενός πόθου του πιστού για ενθέωσή του, μετά του Κυρίου, πράγμα που γίνεται με τη δυναμική παρουσία Του στην καρδιά μας.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι ένα μακρύ ακρωτήρι του ουρανού μέσα στη θάλασσα του κόσμου τούτου, που περνά και από την καρδιά μας.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι μιας άλλης τάξης νομοτέλεια, που οι αξίες, οι νόμοι, οι δυνάμεις, που ξέρουμε στον κόσμο τούτο αδρανοποιούνται και δεν λειτουργούν.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι εξουσία και κυριαρχία του Θεού στη ζωή μας, μα με τη δική μας επιθυμία και επίμονη προσδοκία. Μόνον αν την ποθήσουμε φλογερά θα τη συμμεριστούμε.

Η βασιλεία του Κυρίου είναι η απόλυτη ευδαιμονία του ανθρώπου, γιατί δεν υπάρχει σ’ αυτήν τίποτα δικό μας, ανθρώπινο, ακάθαρτο μα η απόλυτη κυριαρχία του δικού Του θελήματος, που συνάμα είναι και το υπέρτατο αγαθό.

Η βασιλεία του Κυρίου, αρχίζει από την καρδιά μας σαν προσευχή, περνά από διάφορους αγώνες και μάχες και πάλι καταλήγει στην καρδιά μας σαν θεία επισφράγιση των ευλογιών Του.

Η βασιλεία του Κυρίου έχει μέσα της όλα όσα ποτέ επιθύμησες, όσα ζήτησες και δεν ζήτησες, όλα όσα επί καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, όλα μα όλα, όπως η πρόνοια του Θεού τα βλέπει και τα σχεδιάζει.