Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αν αγαπάς...





Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να θέλεις να σε αγαπούνε και στο να αγαπάς εσύ ο ίδιος τους άλλους. Το πρώτο φανερώνει πως είσαι εγωιστής και φίλαυτος. Το δεύτερο φανερώνει πως έχεις από την αγάπη του Θεού στην καρδιά σου.

Όταν θέλεις οι άλλοι να σε αγαπούν είσαι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Ποτέ δε θα χορτάσει η άβυσσος της ψυχής σου, από την ανθρώπινη αγάπη. Μόνο η αγάπη του Θεού μπορεί να σε γεμίσει. Η αγάπη συζύγου, παιδιών, φίλων είναι τόσο λειψή, τόσο ανασφαλής, τόσο ταλαντευόμενη που αδιάκοπα θα σε πληγώνει.

Σαν αγαπάς, τότε έχεις μια απεραντοσύνη μπροστά σου. Η ζωή σου είναι όμορφη και πλούσια. Πάντα γεμάτη. Και κανείς δεν μπορεί να σου καταστρέψει την αγάπη σου αν είσαι αποφασισμένος κάτω απ’ οποιουσδήποτε όρους, ν' αγαπάς.

Η αγάπη του κόσμου, είναι μια αγάπη εξαρτημένη από πάρα πολλά. Από την ομορφιά του αγαπώμενου, από την καλοσύνη του, από τυχόν προσδοκόμενα συμφέροντα. Όλα αυτά επηρεάζουν και δημιουργούν ανωμαλίες. Μα η αγάπη του Χριστού είναι άλλο πράγμα.

Ο Χριστός δίνει μια αγάπη στις καρδιές ελεύθερη, ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη. Αρχίζει από τους εχθρούς μας, που τους αγκαλιάζει, τους βλέπει με συμπάθεια και προσεύχεται γι’ αυτούς. Και μετά όλους τους άλλους. Αυτή η αγάπη γεμίζει καρδιά και ζωή και δεν μένει ποτέ άδεια.

Η αγάπη είναι από τα καλλιεργούμενα είδη. Ο Θεός αν θέλεις και σπείρεις τον σπόρο θα αναπτύξει αυτό το ξεκίνημα, τον σπόρο, το πρώτο βήμα, μέχρι να ρουμανιάσει και να γίνει σωστό δάσος.

Ταμπέλα αυτής της αγάπης είναι ένα πλατύ χαμόγελο, που κανένα σύννεφο δεν το σκιάζει, είτε είναι σύννεφο βροχής είτε αιθαλομίχλης από τις φάμπρικες. Σαν φωτεινή επιγραφή μιλάει αδιάκοπα και δείχνει το μεγαλείο του Θεού.

Αισθάνεσαι ίσως, πως κάτι σου λείπει. Και νομίζεις πως διάφορα πράγματα μπορούν να είναι αυτά που με την απουσία τους, σε κάνουν δυστυχισμένο. Ζήτησε από τον Θεόν να σε μάθει ν' αγαπάς. Μόνο μια καρδιά γεμάτη από αγάπη μπορεί να είναι ευτυχισμένη.

Ξερίζωσε από την καρδιά σου τα αγριόχορτα. Κάνε το πρώτο βήμα και ο Κύριος θα ολοκληρώσει. Η δική Του αγάπη, γιατί άλλη δεν υπάρχει, θα γεμίσει την ύπαρξη σου. Λοιπόν;