Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Η δύναμη του Κυρίου


Είχες κάποτε ζητήσει δύναμη, δύναμη Θεού. Μα για να έλθει και να μείνει η δύναμη αυτή πρέπει να είσαι σκεύος συντετριμμένο, τσακισμένο, κομμάτια. Αν είσαι έτσι, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Είχες κάποτε ποθήσει να είσαι δυνατός. Μια δύναμη υπάρχει. Του Κυρίου. Μα πρέπει, το σκεύος που θα μπει η δύναμη του Κυρίου να είναι άδειο. Για να μπορέσει να δουλέψει ανεμπόδιστα. Πρέπει να βλέπεις την αδυναμία σου. Να υποφέρεις γι’ αυτήν. Τότε θα είσαι δυνατός.


Είχες κάποτε λυπηθεί πάρα πολύ γιατί είδες τη μεγάλη σου αδυναμία να μείνεις μέσα στο θέλημα του Κυρίου που αγαπάς. Αυτή η συνείδηση της αδυναμίας είναι το άνοιγμα της πόρτας για να γεμίσεις με την άνωθεν δύναμη που δίνεται διά του πνεύματος.

Είχες κάποτε λαχταρήσει να είσαι δυνατός. Η δύναμη του Κυρίου μόνο για τον Κύριο και για τις ανάγκες Του προσφέρεται. Είναι δύναμη που θα ξοδευτεί για τον Θεό και για τους ανθρώπους. Αν την χρησιμοποιήσουμε για τον εαυτό μας τότε μεταβάλλεται σε αδυναμία.

Είχες κάποτε ντραπεί τόσο πολύ γιατί δεν είχες τη δύναμη ν' αντισταθείς σε κάποιο πειρασμό. Και τότε παρασύρθηκες, μα ζήτησες από τον Κύριο δύναμη. Και ο Κύριος άρχισε να εργάζεται πάνω σου, ασκώντας  σε με πίστη σε πιέσεις και δύσκολες καταστάσεις και ανέβαινες, ανέβαινες μέχρι που έφθασες εκεί που βρίσκεσαι σήμερα.

Είχες κάποτε αντιληφθεί, πως χριστιανός χωρίς δύναμη, είναι αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη, πλοίο χωρίς μηχανές, κάτι το τόσο παράλογο. Το ευαγγέλιο είναι δύναμη προς σωτηρία. Αυτή τη δύναμη τη θαυμάζουν οι άνθρωποι και έλκονται στον Χριστό.

Είχες κάποτε θαυμάσει και απορήσει για τη δύναμη που χρειάζεται να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο στο ράπισμα. Ναι χρειάζεται δύναμη. Μα είναι κάτι το μεγαλειώδες. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό παρά μόνο κάποιος που αγαπά τόσο πολύ τον Χριστό και από αγάπη γι’ Αυτόν είναι διατεθειμένος να υποστεί τα πάντα.

Είχες κάποτε ομολογήσει πώς ήθελες να δοξάσεις τον Κύριο με τη ζωή σου. Ο Κύριος δοξάζεται όταν οι γύρω μας βλέπουν στη ζωή μας τη μεγαλειώδη δύναμή Του σε θέματα υπομονής. Αλήθεια. Πώς πάμε από υπομονή;

Είχες κάποτε προσφερθεί να υπηρετήσεις. Κάπου. Οπουδήποτε. Μα είσαι δυνατός να δεχθείς ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, κατηγόρια της προσφοράς σου; Τα μπορείς όλα αυτά; Μόνο η δύναμη της παρουσίας του Κυρίου μπορεί να μας κάνει άξιους γι' αυτό.