Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ανεξάρτητα από την ιστορία σου, ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει το παρελθόν σου για την δόξα Του!




Γαλ.ς:4 Αλλ' έκαστος ας εξετάζη το εαυτού έργον, και τότε εις εαυτόν μόνον θέλει έχει το καύχημα και ουχί εις τον άλλον·

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανακαλύψεις πώς ο Θεός θέλει να σε χρησιμοποιήσει στο μέλλον, είναι να εξετάσεις πώς σε έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Ο Θεός δεν θέλει να απορρίψεις το παρελθόν σου, αλλά να το χρησιμοποιήσεις.

Η Γραφή λέει: Αλλ' έκαστος ας εξετάζη το εαυτού έργον, και τότε εις εαυτόν μόνον θέλει έχει το καύχημα και ουχί εις τον άλλον·

Δεν έχει να κάνει με το πόσο καλοί ήταν οι γονείς σου, δεν είναι σχετικά με το τι ο/η σύζυγός σου κάνει καλά. Η Βίβλος λέει ότι πρέπει να εξετάζει ο καθένας τη δική του συμπεριφορά.

Λοιπόν, πώς το κάνεις αυτό; Να, μια εύκολη άσκηση για να ξεκινήσεις.

«Κλέψε» μισή ώρα αυτή την εβδομάδα. Κάθισε κάτω με ένα κομμάτι χαρτί, και χώρισέ το με γραμμές για κάθε 10 χρόνια της ζωής σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να καταγράψεις ανά δεκαετία τη ζωή σου, εξετάζοντας τη δική σου συμπεριφορά.

Σε τι ήσουν καλός κατά τη διάρκεια καθενός από αυτά τα στάδια της ζωής σου; Τι σου άρεσε να κάνεις; Και τα δύο είναι σημαντικά.

Αναζήτησε πρότυπα. Αν ήσουν καλός σε κάτι όταν ήταν νεότερος, είσαι πιθανώς ακόμα καλός σ’ αυτό.

Χρησιμοποίησε αυτά που έμαθες για τον εαυτό σου για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι θέλει ο Θεός να κάνει στη ζωή σου.

Θέματα για συζήτηση με τον εαυτό σου:

Γιατί είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να συγκρίνουμε τα ταλέντα μας με ταλέντα άλλων ανθρώπων;

Σε τι δραστηριότητες ήσουν καλός στο παρελθόν, αλλά δεν είσαι σήμερα; Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτή η αλλαγή;

Γιατί νομίζεις ότι μερικές φορές σταματάμε να χρησιμοποιούμε τα χαρίσματα και τα ταλέντα που προφανώς ήταν ενεργά όταν ήμασταν νεότεροι;