Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ομολογίες


Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό χωρίς λόγια με ένα γλυκό και ζεστό χαμόγελο που θα κάνει τον άλλον να αισθάνεται πιο ευχάριστα.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, με μια σιωπή, αρκετά αποκαλυπτική, εκεί που άλλοτε θα φώναζες ή θα μιλούσες πικρά.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, με μια ταπεινή προσφορά κάποιας εκδούλευσης, που ίσως κάποιος άλλος δεν θα την έκανε.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, αφήνοντας να σου πάρουν, μπροστά στα μάτια σου το στυλό σου, το καπέλο σου, την κάποια θέση σου.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, μη διεκδικώντας τα κάποια δικαιώματά σου και αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια του Κυρίου.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, με τη σεμνή, ίσως παλιομοδίτικη εμφάνισή σου, που δεν θα προκαλεί τους άλλους και Ιδίως τους φτωχούς.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, και μόνο με ένα ύμνο που μπορείς να ψάλλεις, από την καρδιά με σεμνότητα και χάρη.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, μ’ ένα απαλό βλέμμα συμπάθειας που θα ρίξεις σέ κάποιον που υποφέρει.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, με ένα απαλό χτύπημα στην πλάτη, κάποιου που πονά ή είναι απογοητευμένος από τα πολλά βάσανα της ζωής.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, ακούοντας κάποιον, που ατέλειωτα διηγείται τα αμέτρητα προβλήματά του, που δεν βρίσκει άλλον να τα πει.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, αφήνοντας να μιλήσει αντί για σένα το πορτοφόλι σου, που έχει κάποιους δικούς του τρόπους να μιλά.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, προσευχόμενος γι' αυτούς, που κουράζονται με κάθε τρόπο υπηρετώντας τον Κύριο.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, προσφέροντας την καρέκλα σου, που τόσο την χρειάζεσαι, γιατί είσαι κουρασμένος.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, χωρίς λόγια, ξεχνώντας κάτι λάσπες που σου ρίξανε στο πρόσωπο και χαιρετώντας τον λασπωτή σου, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Μπορείς να ομολογήσεις τον Χριστό, με τη στάση σου, το κάθισμα σου, το σήκωμα σου, τα παπούτσια σου και με κάθε τι που σε άφορά. Όλα έχουν κάποια γλώσσα και μιλούν.