Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Αναπαύου



Αναπαύου επί τον Κύριον. Ακούμπησε καλά το κορμί σου πάνω Του. Μη στηρίζεσαι πια στην ικανότητα σου. Κουράστηκες τόσο πολύ. Έχεις ανάγκη από ανάπαυση. Όλο το κορμί σου γύρε πάνω στο δυνατό στήθος του Κυρίου.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Διώξε όλα τα αγριοπούλια που κρώζουν μέσα στις διαβρωμένες από την ανησυχία, σπηλιές της καρδιάς σου. Διώξτα να φύγουν μια για πάντα και για καλά. Τώρα, που είσαι του Κυρίου δεν δικαιολογείται καμιά ανησυχία.


Αναπαύου επί τον Κύριον. Είναι ανόητο να χτυπιέσαι και να βολοδέρνεις μέσα στα απύθμενα βάθη των καθημερινών ανησυχιών, ενώ, θαυμάσια μπορείς να ζεις φορτώνοντας τα πάντα στην αγάπη του Θεού, που όλα τα δέχεται.

Αναπαύου επί τον Κύριον.  Σε αγαπά και υποφέρει που σε βλέπει να ταλαιπωρείσαι, να βασανίζεσαι, να χτυπιέσαι τελείως ανώφελα, αφού τίποτα  δεν εξαρτάται, ούτε από τη δική σου διάθεση, ούτε από τη δική σου καπατσοσύνη.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Είναι μια θέση ζηλευτή και προνομιακή αυτή που σου προσφέρει ο Κύριος για να αναπαυτείς. Και μη μου πεις πως δεν αισθάνεσαι την ανάγκη της ανάπαυσης. Πρόσεξε όμως. Κανένας άλλος εκτός από τον Χριστό δεν μπορεί να στην προσφέρει.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Αυτό σημαίνει πίστη και εμπιστοσύνη σ' Αυτόν. Μπορεί γύρω να ορθώνονται βουνά και κύματα θεόρατα μα εσύ, επειδή πιστεύεις, αναπαύεσαι στον Κύριο και δεν ανησυχείς.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Είναι το μόνο πρόσωπο που σε γνωρίζει καλά και κοντά του μπορείς να βρεις και συμπάθεια και κατανόηση. Και αυτό το τελευταίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Πολλές φορές ούτε η μάνα σου, ούτε ο φίλος σου μπορούν να σε καταλάβουν. Μα το ενδιαφέρον του Κυρίου είναι απέραντο.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Η ψυχή σου πουθενά αλλού δεν μπορεί να βρει την ανάπαυση που αποζητά, παρά μόνο στην αγάπη του Θεού και στα δυνατά λόγια Του, που πάνω τους πρέπει να χτίσεις και να θεμελιώσεις τη ζωή σου.

Αναπαύου επί τον Κύριον. Δεν θα παύσουν να λέγονται απειλές και κατηγορίες εναντίον σου, μα τίποτα δεν είναι στο χέρι τους. Είναι στο χέρι το δυνατό του Κυρίου. Χαμογέλασε και προσπέρασε.

Αναπαύου επί τον Κύριο. Οι έγνοιες τσακίζουν τον άνθρωπο και γεννιόνται από τη λαθεμένη αντίληψη ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας εξαρτώνται από μας, ενώ αυτό είναι ψέμα. Όλα εξαρτώνται από τον Θεό, τον Πατέρα μας.