Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο αγιασμός είναι ευαγγελισμός





Ένας πιστός, με ζωή Χριστού, μιλάει πιο πολύ για τον Κύριό του, από οποιονδήποτε άλλον, που φλύαρα λέει πολλά λόγια αριστερά και δεξιά χωρίς, να μπορεί να τ’ αποδείξει.

Ένας πιστός, με ζωή Χριστού και να σφραγίσει το στόμα του πάλι από την ζωή του βγαίνουν δυνατά και πειστικά επιχειρήματα, που αφοπλίζουν και την πιο δύσκολο συζήτηση.

Ένας πιστός, με μια ζωή Χριστού, με μόνη την ζωή του παρουσιάζει όλο το έργο τού Χριστού, ζωντανό ανάγλυφο, βιωμένο που κάνει τους ανθρώπους να στέκονται, να διερωτώνται, να απορούν.

Ένας πιστός, με μια ζωή Χριστού είναι ο ίδιος ένα ανοιχτό ευαγγέλιο, που το διαβάζουν όλοι και ακόμη και αν δεν γνωρίζουν ανάγνωση, γιατί το διαβάζουν με την καρδιά, που ποτέ της δεν λαθεύει.

Ένας πιστός, με μια ζωή Χριστού είναι ένα τελειωμένο έργο, ένα αριστούργημα της αγάπης Του και της σοφίας Του, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και που όσο πιο πολύ σκοτάδι υπάρχει γύρω, τόσο πιο πολύ λάμπει, τόσο πιο πολύ πείθει.

Ένας πιστός με μια ζωή Χριστού, κηρύττει κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, ακόμη και όταν δεν είναι παρόν, ακόμη και αν έχει φύγει από τον κόσμο τούτο γιατί φεύγοντας άφησε πίσω του το άρωμα του Χριστού, που σκορπούσε, όσο ήτανε εδώ, στον κόσμο τούτο.

Ένας πιστός, με ζωή Χρίστου, είναι μια βιτρίνα, είναι μια ζωντανή παρουσίαση του Χριστού στον κόσμο, είναι μια αναμφισβήτητη, αποστομωτική απάντηση του τί μπορεί να κάνει ο Θεός.

Ένας πιστός, με ζωή Χριστού, είναι ένα λουλούδι, που κοντά του έλκονται οι ψυχές για να απολαύσουν το λεπτό του άρωμα. Δεν είναι ανάγκη να πάει αυτός στις ψυχές. Έρχονται εκείνοι. Έλκονται από την χάρη του Χριστού.

Ένας πιστός, γράφει πολλά, πάρα πολλά μέσα στις καρδιές των άλλων, με ανεξίτηλο μελάνι, που δεν ξεθωριάζει και δεν το σβήνει ο καιρός. Βαθιά μέσα στην καρδιά.

Ένας πιστός, με τη ζωή Χριστού, μιλάει στις καρδιές των γύρω του, χωρίς τα ελαττώματα, που πάντα, συνοδεύουν τον φραστικό λόγο. Δεν έχει ανάγκη από γραμματική και συντακτικό και πλούσιο λεξιλόγιο. Η αγνότητα, μιλάει μια άλλη γλώσσα.