Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Νίκη είναι...




Νίκη είναι να βλέπεις ένα λαμπρό ήλιο, εκεί που οι άλλοι βλέπουν μαύρα σύννεφα, και να προγραμματίζεις τη μέρα σου φορώντας γυαλιά ηλίου, όταν άλλοι φορούν γάντια και παλτό.

Νίκη είναι όταν ζητάς συγγνώμη για τα λάθη του άλλου κα του εκφράζεις την λύπη σου γιατί, αυτό που σου άρπαξε δεν ήτανε και μεγάλο κομμάτι.

Νίκη είναι όταν στην απειλή και στην ύβρη η φωνή σου, αντί να ανεβαίνει κατεβαίνει και φθάνει στο κατώτερο όριο της παντοδύναμης σιωπής.


Νίκη είναι όταν δεν σε τρομάζει το τρυπημένο σακάκι σου, ώστε να αλλάζεις τον δρόμο σου αλλά το φοράς με την ίδια άνεση που θα φορούσες ένα καλοφτιαγμένο καινούργιο σμόκιν.

Νίκη είναι όταν τρως το κατάξυνο λεμόνι που έβαλαν στο πιάτο σου, ενώ, το δικό σου γλύκισμα το τρώει κάποιος που είναι θρονιασμένος απέναντί σου.

Νίκη είναι όταν σκουπίζεις χαμογελώντας τα σάλια από το φτύσιμο στο πρόσωπό σου, χωρίς να καταβάλλεις προσπάθεια γι' αυτό, αλλά, απλώς και μόνο γιατί έτσι αρέσει στον Κύριό σου.

Νίκη είναι όταν μπορείς να πίνεις τον καφέ σου, χωρίς να τρέμει το χέρι σου, την ίδια στιγμή που το σπίτι σου γκρεμίστηκε από σεισμό η δυναμίτιδα, που έριξε κάποιος που σέ αγαπούσε.

Νίκη είναι όταν βλέπεις την καμπαρντίνα του άλλου, το ρολόι του άλλου, το προκομμένο παιδί του άλλου, σαν δικό σου και ρίγη χαράς διατρέχουν την ύπαρξή σου, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Νίκη είναι, όταν δεν ξεχνάς να προσευχηθείς για τους εχθρούς σου, ενώ απορροφημένος από αυτήν σου την προσευχή ξεχνάς να προσευχηθείς για τη δική σου υγεία και δική σου δουλειά.

Νίκη είναι όταν μπορείς να ελέγχεις απόλυτα τη σκέψη σου, όπως γυρίζεις τα κουμπιά του ραδιοφώνου και η λήψη αυτή δεν έχει καθόλου παράσιτα λήψης.

Νίκη είναι όταν αφήνεις μια κατάμεστη αίθουσα που περιμένει να σέ ακούσει και σκύβεις πάνω στον διπλανό σου στο λεωφορείο, επειδή και μόνο είδες ένα δάκρυ στο μάτι του.

Νίκη είναι όταν τρέχουν τα δάκρυά σου, όταν προβληματίζεται η αναπνοή σου όχι για κάτι δικό σου αλλά για μια κατάσταση που αφορά τον αδελφό σου, μα και τον εχθρό σου.