Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Στον ουρανό


Όχι στη γη, μα στον ουρανό. Εκεί είναι η πατρίδα μας. Από κει έλκουμε την καταγωγή μας. Γεννηθήκαμε από σπέρμα ουράνιο. Η παλιά μας καταγωγή αχρηστεύτηκε, εξουδετερώθηκε.

Όχι στην γη, μα στον ουρανό. Εκεί θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την έκταση και το μέγεθος της σωτηρίας του Κυρίου μας, όταν θ' ανοίξουμε τα μάτια μας στο δοξασμένο περιβάλλον του.

Όχι στην γη, μα στον ουρανό. Εκεί θα συναντήσουμε τον αγαπημένο μας Κύριο πρόσωπο με πρόσωπο, και όπως ο ίδιος μας λέει, δεν θα ντραπούμε γιατί θα είμαστε όμοιοι με Αυτόν.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Εκεί θα φορέσουμε το δοξασμένο σώμα, που δεν αποτελείται από τα γνωστά στοιχεία της ύλης, μα θα είναι από στοιχεία μιας άλλης τάξης, που είναι συντεθειμένος ο ουρανός.

Όχι στην γη, μα στον ουρανό. Εκεί, δεν θα μας πληγώνουν οι εγωισμοί και οι αχαριστίες, δεν θα μας ματώνουν τα φαρμακερά βέλη των αδικιών και των προσβολών. Εκεί βασιλεύει ο Κύριος.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Δεν θάχουμε ανάγκη του μπακάλη, του ράφτη, της ΔΕΗ, πολύ περισσότερο του γιατρού και του φαρμακοποιού, νοσοκομεία και νεκροταφεία δεν υπάρχουν.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Εκεί το κεχριμπαρένιο χαμόγελο δεν θα σβήνει από το πρόσωπό μας, γιατί τα μάτια μας θα βλέπουν αδιάκοπα Αυτόν που αγαπήσαμε τόσο πολύ.

Όχι στη γη μα στον ουρανό. Εκεί κάτι, παλιοί κρυφοί πόθοι της καρδιάς μας, που δεν ολοκληρώθηκαν εδώ, θα βρούνε την πλήρη εκπλήρωσή τους εκεί.

Όχι στη γη μα στον ουρανό. Εδώ κουράζεσαι και «εν κόποις» συμβαίνουν όλα. Εκεί υπάρχει η πλήρης ανάπαυση, το τέλειο ριλάξ. Ας δουλεύουμε τώρα υπό τον Κύριον, με όλες τις δυνάμεις μας.

Όχι στη γη μα στον ουρανό. Θα ανταμώσουμε αδελφούς και φίλους αγαπημένους που από χρόνια πριν έχουν προηγηθεί στο ταξίδι αυτό το ευλογημένο.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Εκεί αναστεναγμοί και δάκρυα, βογγητά και αγώνες είναι τελείως άγνωστα. Δεν τα σηκώνει το κλίμα. Δεν υπάρχουν αιτίες να τα δημιουργήσουν.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Το τραγούδι και η δοξολογία είναι το κύριο συστατικό της καθημερινής ζωής. Και οι φάλτσοι, εκεί ψάλλουν σωστά. Ο Κύριος κουρδίζει τα όργανα.

Όχι στην γη μα στον ουρανό. Θα πάνε όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν από τούτη τη ζωή να γραφτούν στο βιβλίο της ζωής, και να έχουν θεωρημένη βίζα με φωτογραφία. Εσύ έχεις; Εάν όχι λυπάμαι. Όμως, μπορείς ακόμα κάτι να κάνεις.