Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

κριτήριο αγιότητας η..δημοφιλία !

Είναι ευλογημένη η λατρεία του Θεού με μουσική τζάζ, είναι όμως φυσικά βλασφημία μέσα από αυτό να φτάσει να λατρεύεται ένας άνθρωπος και η εικόνα του.

Η Αφρικανική καθολική (oρθόδοξη) εκκλησία των ΗΠΑ ιδρύθηκε το 1892 με την άδεια του πατριαρχείου της Αντιόχειας και με έδρα την αρχιεπισκοπή του Σικάγο.

Η εκκλησία το 1982 έχρισε ιερέα και κατόπιν επίσκοπο έναν πλούσιο επιχειρηματία τον Φράνζο Κινγκ που είχε οικοδομήσει το 1972 στο Σαν Φρανσίσκο τον ναό του αγίου Ιωάννη αφιερωμένο στον σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζάζ Τζον Κολτρέιν !

Στον ναό λατρεύουν αγιογραφία ύψους 2,5 μέτρων που αναπαριστά τον γνωστό μουσικό ,ενώ κατά την διάρκεια της λατρείας ακούγεται μουσική του Κολτρέιν και ο γιός του επισκόπου Κινγκ, ο ιερέας Φράνζο Κινγκ ο νεότερος παίζει σαξόφωνο. Η επισκοπή του Κίνγκ έχει παραρτήματα και ιεραποστολές.
  
Καθώς το πραγματικό περιεχόμενο της πίστης εξανεμίζεται τα
φαινόμενα αυτά θα είναι όλο και συχνότερα. Μετά τις αγιογραφίες πρόσφατα πεθαμένων καλογέρων που κυκλοφορούν από τους οπαδούς τους στο διαδίκτυο θα αρχίσουν να λατρεύουν τους δημοφιλείς καλλιτέχνες και τότε δεν είναι απίθανο να δούμε εικόνες π.χ. αγίου Στέλιου Καζαντζίδη..

Και βέβαια δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο (αρχής γενομένης στη σύνοδο της Νίκαιας) στις καθεστωτικές εκκλησίες να επιβάλλονται οι απόψεις και οι προτιμήσεις αυτοκρατόρων, αξιωματούχων και εκατομυριούχων.