Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος νόμος που επεκτείνεται στις πολιτείες των ΗΠΑ θέλει να εξαφανίσει τους άστεγους..

Σύλληψη 90χρονου που τάιζε άστεγους. Στο στόχαστρο όσοι βρίσκονται στις παρυφές μιας κοινωνίας απόλυτα ελεγχόμενης. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 90χρονο στη Φλόριδα μαζί με άλλα τρία μέλη της οργάνωσης Αγάπα τον Γείτονά σου (οι δύο πρεσβύτεροι) με την κατηγορία ότι μοίραζε φαγητό σε αστέγους. Στην περιοχή έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μοιράζεται κανείς το φαγητό του δημοσίως σε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σπίτια και εστιατόρια. 

Οι οργανώσεις αρωγής των αστέγων αντιδρούν κάνοντας λόγο για επιχείρηση εκκαθάρισης κοινωνικών ομάδων.

«Ένας από τους αστυνομικούς μου είπε 'ρίξε κάτω αμέσως αυτό το πιάτο, σαν να κρατούσα όπλο», δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ που αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης ως και δύο μήνες και πρόστιμο 500 δολαρίων.  

« Ελαβα κλήτευση να εμφανιστώ στο δικαστήριο», λέει ο κύριος Άμποτ  «ωστόσο πήρα τελικά πίσω την τροφή, την έβαλα στο φορτηγό μου και μοιράστηκε στους άστεγους που μας ακολουθούσαν».


 «Αυτοί είναι οι πιο φτωχοί μεταξύ των φτωχών, δεν έχουν τίποτα. Πώς να τους διώξεις;», αναρωτήθηκε ο ηλικιωμένος, που τόνισε ότι παρά την σύλληψη θα ξαναδώσει γεύμα. «Είναι γελοίο, δεν φοβάμαι τη φυλακή. Θα ξαναπάω», τόνισε.  

Ο δήμαρχος της περιοχής επιμένει ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο νόμος θα εφαρμοστεί: "Δεν είμαι ικανοποιημένος με την κατοχή που κάνουν οι άστεγοι στην πόλη μου " δήλωσε. "Η παροχή γευμάτων προς αυτούς και η παραμονή τους εδώ δεν είναι παραγωγική", συμπλήρωσε.


Ο νόμος απαγόρευσης της σίτισης των άστεγων εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, με πρόσχημα την ασφάλεια και την καθαριότητα των πόλεων, ενώ τώρα συζητάται η εφαρμογή του και στο Λος Άντζελες. Ο βασικός στόχος είναι η εξαφάνιση ανθρώπων, που επιβιώνουν (έστω στοιχειωδώς) χωρίς μόνιμη διαμονή, τραπεζικό λογαριασμό, κάρτα ασφάλισης, πιστωτικές κάρτες κλπ..