Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ιδιωτική εταιρία απαιτεί να κάνει εξακρίβωση στοιχείων ταυτότητας !

            Το facebook είναι το ψεύτικο προφίλ της CIA.


Με πρόσχημα τα "ψεύτικα" προφίλ το "facebook" απαιτεί αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας από τους χρήστες των υπηρεσιών του..


Αρκετοί από τους χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να ανοίξουν τον λογαριασμό τους και βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους ένα μήνυμα που τους προτρέπει να στείλουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να μπορέσουν να συνδεθούν.

Πολλοί νόμιζαν πως έπεσαν θύματα χάκερ που ζητάει τα στοιχεία τους, ή πως πρόκειται για κάποιο νέο ιό, αλλά πρόκειται για απαίτηση του facebook, που ισχυρίζεται ότι νομιμοποιείται να ζητά προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγε την προσπάθειά του να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς, ταυτοποιώντας τους χρήστες του, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υπάρχοντα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Το παράξενο είναι ότι το μήνυμα δέχονται όχι μόνο όσοι εγγραφούν με κάποιο παρωνύμιο, αλλά και όσοι έχουν κάποιο κοινό ονοματεπώνυμο...


Και βέβαια ψευδές προφίλ είναι αυτό που μιμείται κάποιο άλλο, ή παραπληροφορεί με οποιοδήποτε τρόπο τους ανυποψίαστους χρήστες. Ετσι λοιπόν η έλλειψη στοιχείων ταυτότητας δεν καθιστά κάποιο προφίλ ψευδές ή εικονικό.

Αντίθετα η απόσπαση αναλυτικών στοιχείων με εκβιαστικό τρόπο, είναι το λιγότερο ύποπτη..Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν το Facebook έχει κατηγορηθεί σαν μηχανισμός παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών..

Ακόμα τα περί ψεύτικων προφίλ ακούγονται φαιδρά, την στιγμή που το ίδιο το facebook επιτρέπει την δημιουργία ομάδων, κοινοτήτων και σελίδων με διάφορες ονομασίες και στόχους..
«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε αυτή την περίπτωση και ακολουθείται από την προτροπή να διαβάσουν την πολιτική του facebook σχετικά με τις ταυτότητες, ενώ παράλληλα "διασφαλίζεται" η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.