Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑ - Η μικρή εκκλησία

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια WIKIPEDIA είναι μία εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου, η οποία γράφεται από συνεργαζόμενους που συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ελεύθερο περιεχόμενο σημαίνει ότι επιτρέπεται η χρήση, η αντιγραφή και η τροποποίηση των κειμένων από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε σκοπό.
Είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της. Όλοι όσοι ασχολούνται με το εγχείρημα, μπορούν να δημιουργήσουν νέα άρθρα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν άρθρα που ήδη υπάρχουν.

Κάποια στιγμή, πριν μερικά χρόνια, ένας αδελφός, διαπίστωσε ότι είχε καταχωρηθεί η εκκλησία μας στον Πεντηκοστιανό χώρο, κάτι που εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε. Λογικό ήταν να αναρωτηθούμε ποιος το έκανε, χωρίς τουλάχιστον να ρωτήσει – αν αυτό ισχύει – αφού μπορούσε.
Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, καταχωρώντας ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε.
Αυτό όμως που πραγματικά μας εξέπληξε είναι ότι και πάλι, κάποιος καλοθελητής «υπεύθυνος» της εγκυκλοπαίδειας, που προφανώς γνωρίζει κάποια πράγματα για μας, επενέβη στα γραφόμενά μας, γράφοντας ότι:
Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού είναι μια μικρή ελληνική Πεντηκοστιανή εκκλησία που σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών της Πεντηκοστής δεν δέχεται την Αγία Τριάδα, αλλά πιστεύει πως όλο το πλήρωμα της θεότητας κατοικεί στον Ιησού Χριστό, και τα πρόσωπα: Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα είναι απλά τρεις εκφράσεις του ίδιου Θεού.
Απορούμε με ποιο βιβλικό έρεισμα πρέπει να δεχτούμε την ανύπαρκτη «Αγία Τριάδα».
Ευχαριστούμε το Θεό που «είτε επί προφάσει είτε τη αληθεία, ο Χριστός κηρύττεται», γιατί όντως «εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς» (Κολ.β:9) και πρέπει να βλέπουμε μη μας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν·
Ανησυχούμε για το χαρακτήρα του «καλοθελητή» μας και τη χριστιανική του ιδιότητα, αν είναι χριστιανός, γιατί ενώ με την ελευθερία που μας δίνει η εγκυκλοπαίδεια πήγαμε και διορθώσαμε τις κακεντρέχειές του και τα λάθη που είχε γράψει σε κάτι που μας αφορά, αυτός επανήλθε και ξαναέγραψε τα ίδια πράγματα.
Επειδή δεν θέλουμε να ομοιωθούμε στην ανοησία του, δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να παίζουμε. Μας αρκεί ότι ο Κύριος Ιησούς ξέρει ποιοι είμαστε.  Η γνώμη του δεν μας ενοχλεί καθόλου.
Αλλά, αν πάλι θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί σε μια αντρίκια συζήτηση πάνω στο λόγο του Θεού, ξέρει το τηλέφωνό μας, τη διεύθυνση της εκκλησίας, τις ώρες των συναθροίσεων, το fax μας, το e-mail μας, ενώ εμείς δεν ξέρουμε ποιος ή ποια είναι.

Όσο αφορά στο κατά τη γνώμη του μειωτικό όρο «μικρή εκκλησία», θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του καλοθελητή διορθωτή μας σε ορισμένα πράγματα που θα τον βοηθήσουν, αν θέλει, να βγει από το φρόνημα της Λαοδίκειας και να δει τα πράγματα όπως ο Ιησούς τα βλέπει!

Το θέμα «Μικρή» ή «Μεγάλη» εκκλησία, είναι ένα σοβαρό σημείο, που έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή πολλών. Ιδιαίτερα στις μέρες του τέλους, τις δικές μας μέρες, χρειάζεται να το προσέξουμε και να κοιτάξουμε την αλήθεια όπως η Αγία Γραφή μας την παρουσιάζει, γιατί τα λάθη στην περιοχή αυτή είναι σοβαρά και οι συνέπειες μεγάλες και σε βάθος.