Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αντιοικουμενισμός ή υποκρισία ; (Περί αντι-οικουμενισμού κίνητρα)

Βλέπουμε ομάδες "ζηλωτών" να δραστηριοποιούνται και να προβληματίζονται για την επιχειρούμενη δημιουργία της πανθρησκείας μέσω του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης .

Παράλληλα όμως και ταυτόχρονα παρατηρούμε να αναπτύσσουν έντονη αντι-οικουμενιστική δραστηριότητα ομάδες με αλλότρια κίνητρα.
Οι διακριτές κατηγορίες είναι :


 (1)Οι εθνικιστές
Για αυτούς ο αντιοικουμενισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ξενοφοβίας που τους διακατέχει . Είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι από το φονταμενταλιστικό τρόπο κατανόησης του ζητήματος , τα αντιχριστιανικά συνθήματα που χρησιμοποιούν (ορθοδοξία ή θάνατος) , και το θρησκευτικό μίσος . H θρησκεία τους είναι προκάλυψη πνεύματος αντιπαλότητας .Είναι εθνικοί (ασχέτως αν χρησιμοποιούν χριστιανικό μανδύα) και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στους οικουμενιστές , επειδή με την δράση τους αποπροσανατολίζουν και μπερδεύουν τους απληροφόρητους. Στόχος στο τέλος να ταυτιστεί ο οικουμενισμός με τον διεθνισμό (ενώ σαφώς οι χριστιανοί είναι διεθνιστές) ετσι ώστε στο τέλος η στάση των πολλών να είναι «ουδέτερη».

- Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΜΙΑΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
 
Χριστιανισμός ελληνοποιημένος, αμερικανοποιημένος, λατινοποιημένος, εβραιοποιημένος, ρωσοποιημένος, γερμανοποιημένος, αρμενοποιημένος, αιθιοποιημένος κλπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ
-Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΑ ΕΘΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ

   (2)  Οι κρατιστές
Βλέπουμε "έκπληκτοι" να εμφανίζονται λαύροι αντιοικουμενιστές , να μαζεύουν υπογραφές και να επιδιδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμου , κρατικοδίαιτοι και εξουσιολάγνοι «παράγοντες». Παραξενεύεται κανείς επειδή οι ίδιοι πρεσβεύουν τα ίδια (και χειρότερα) από όσα οι οικουμενιστές  «οραματίζονται» .

Είναι οι ίδιοι που εισήγαγαν τον «ησυχασμό», τον μοναχισμό, την τριάδα, που αντέγραψαν κάθε ειδωλολατρική συνήθεια, που εισήγαγαν την λατρεία της «παναγίας» Αστάρτης, που χλευάζουν τον Χριστό περιφέροντας τον σαν τον 'Αδωνη, που αρνούνται να κάνουν οτιδήποτε στο Όνομά Του, που λατρεύουν ξύλα και κόκαλα, που λατρεύουν ανθρώπους,που η καρδιά τους είναι στα έθιμα, στα άμφια, στις παραδόσεις, στις προλήψεις, στα μυστήρια, στα κομποσχοίνια. Που δοξολογούν και προσκυνούν τρισάθλια πτώματα. Που μετέτρεψαν την εκκλησία σε ανώνυμη εταιρία.Που πάτησαν πάνω σε μυριάδες ψυχές για να δημιουργήσουν  μια πανθρησκεία  που την ονόμασαν «ορθοδοξία» περιγελώντας και το νόημα αυτής της λέξης.
 
Πως συμβιβάζεται οι φορείς ενός μορφώματος που είναι αποτέλεσμα συγκρητισμού να καταγγέλουν τους τωρινούς ομοιους τους; Ποια από τις αιρέσεις του οικουμενισμού δεν έχουν οι αθεόφοβοι  αυτοί πρώτοι αποδεχθεί;
Πως θα παλέψεις με ειλικρίνεια  να μείνει κάτι καθαρό όταν είναι ήδη λερωμένο ;

Η επιχείρησή τους θα υποσκελιστεί και θα απορροφηθεί από μια νέα μεγαλύτερη, και επειδή τα κεκτημένα κινδυνεύουν, η ανασφάλεια είναι εκείνη που τους ωθεί να αντιδράσουν, να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, να διεκδικήσουν την πρότερή τους θέση εξουσίας.

Υπεράνω κάθε υποψίας γίνονται υπολογίσιμος παράγοντας αφού απορροφούν και καθοδηγούν τις αντιδράσεις και έτσι η θέση τους αντί να υποβαθμιστεί θα αναβαθμιστεί.


  Μην απορήσετε αν αργότερα δείτε τους τωρινούς αντίδικους των οικουμενιστών να γίνονται το δεξί τους χέρι, και να στήνουν το ιδεολογικό υπόβαθρο της υπερεκκλησίας του ψευδοπροφήτη , για την οποία ο λόγος του Θεού μιλάει . Να οδηγούν τους οπαδούς τους (που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μάθει να διακρίνουν) σε δρόμους που τώρα φαίνεται να πολεμούν με αγανάκτηση.

    Είναι οι άνθρωποι που έχουν μάθει να ξεπουλάνε τα πάντα για πιο πολύ χρήμα, πιο πολύ δόξα, πιο πολύ αποδοχή και εφήμερη ευτυχία, πιο λίγο ή καθόλου θλίψη, πιο μεγάλα πλήθη, πιο πολλούς οπαδούς, πιο καλή δουλειά,πιο σημαντικό κοινωνικό κύκλο, πιο μεγάλους μύθους, πιο πολλές ανέσεις, πιο υποβλητικές εμμονές, πιο πολλούς υπηρέτες, πιο θρασείς απαιτήσεις, πιο εξελιγμένες νευρώσεις, πιο καλή υστεροφημία,πιο εντυπωσιακούς τάφους. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ" "ΣΟΥ" ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ .

 ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ , Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΝΩΝ.