Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αγανάκτηση


Ίσως μερικές φορές να έχεις αγανακτήσει με όλη σου την ψυχή για κάποια αδικία που είδες, για ένα περιστατικό δια­φθοράς, για κάποιο κακό, από τα πολλά που συμβαίνουν γύρω μας.
Ίσως μέσα στην αγανάκτησή σου, να τα έβαλες και λίγο με το Θεό, που ενώ λέει πως είναι δίκαιος, δεν φαίνεται και τόσο δίκαιος, αφού αφήνει και υπάρχουν άνθρωποι τέτοιου τύπου. Κακοί, άδικοι, διεφθαρμένοι.
 
Στο σημείο αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξεις πολύ. Δεν είναι μερικοί άνθρωποι κακοί. Όλοι είμαστε κακοί. Όλοι έχουμε μέσα μας σπόρους, σπέρματα διαφθοράς. Έτσι λέει το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού.
Και συ, αν κοιτάξεις τα βάθη σου, με ειλικρίνεια και αμεροληψία, θα δεις πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, παρά μόνο, ίσως, στο βαθμό, στην ποσότητα ή ακόμα και στο θάρρος. Μάλιστα, αυτά που εσύ μονάχα τα σκέφτηκες, ο άλλος τα έκα­νε πράξη.
Ναι. Είμαστε όλοι μολυσμένοι, ακάθαρτοι, ή όπως λέει το Ευαγγέλιο, αμαρτωλοί. Όταν το αναγνωρίσεις αυτό, έκανες το πρώτο μεγάλο βήμα.
Γιατί ο Χριστός ήρθε ακριβώς για σένα. Είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολήσει!