Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι φοβούνται τον λόγο του Θεού;

Ποιοι δεν αφήνουν τους άλλους να πιάνουν ατά χέρια τους το Βιβλίο του Θεού;
Η εύκολη απάντηση είναι: Εκείνοι που ανοιχτά είναι πολέμιοι της Αγ. Γραφής, δηλαδή οι ΑΘΕΟΙ και άπιστοι, αυτοί που ειρωνεύονται τους χριστιανούς όταν μελετούν τη Γραφή, που καίνε το ιερό βιβλίο, που απαγορεύουν με νόμο (άθεα ολοκληρωτικά καθεστώτα) τη διάδοση του.
Δεν είναι όμως η μόνη σωστή απάντηση.
Διότι δεν είναι μόνο οι ΑΘΕΟΙ, είναι και
οι... «ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ»!Ποιοι είναι αυτοί οι δεύτεροι;
Αυτοί αμέσως οι εμμέσως στέκουν εμπόδιο στη μελέτη της Γραφής. Είναι διάφοροι «ορθόδοξοι» κύκλοι ή μάλλον «νεοορθόδοξοι».
Τι υποστηρίζουν;
Λένε ότι οι ορθόδοξοι, μόνο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ επιτρέπεται να ακούνε τα αγιογραφικά αναγνώσματα!
Λένε, ότι τα αγιογραφικά αναγνώσματα, το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος, πρέπει να ψέλνονται. Ας μη καταλαβαίνουν τα νοήματα οι εκκλησιαζόμενοι. Αρκεί που βρίσκονται μέσα στο λειτουργικό χώρο της ορθόδοξης λατρείας!
Λένε, ότι η λατρεία δεν είναι υπόθεση νοηματική, αλλά βιωματική!
Λένε, ότι η μελέτη της Γραφής στα σπίτια είναι... ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Μόνο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, λένε, και ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ, λένε, μιλάνε συνεχώς για τη Βίβλο!
Λένε, ότι οι Κύκλοι μελέτης της Αγ. Γραφής, με κυκλάρχες μάλιστα λαϊκούς, δεν είναι στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!
Αυτά και αλλά παρόμοια λέγονται ΕΠΙΣΗΜΑ. Και πολλοί κληρικοί, επηρεασμένοι από αυτό το πνεύμα, δεν καλλιεργούν και δεν ενθαρρύνουν τη μελέτη της Αγ. Γραφής. Προτιμούν να μιλάνε στους χριστιανούς για άλλα θέματα, συναξαριακής και λειτουργικής υφής, παρά να ερμηνεύουν την Αγία Γραφή. Φυσικά, καλά είναι και τα θέματα αυτά. Πρώτιστο όμως και ύψιστο και σωτηριωδες είναι Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.Το κίνητρο των θεωριών των «νεοορθόδοξων» εναντίον της Αγιογραφικής μελέτης είναι κυρίως η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ, που εργάζονται φιλότιμα για τη διάδοση της Γραφής και τη ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...
...ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ, το «αντιοργανωσιακό πάθος», καταδικάζουν σε πνευματική λιμοκτονία το λαό του Θεού.
Λιμοκτονία είναι η μη καθημερινή μελέτη της Γραφής
.
 
(αποσπάσματα από το ορθόδοξο μπλόγκ ΧΑΙΡΕΤΑΙ)