Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

οι μαθητές της μειονότητας φταίνε για την οικονομική κρίση σύμφωνα με μητροπολίτη !

Τον λόγο ζήτησε ο μητροπολίτης Ορεστιάδας Δαμασκηνός, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του βορείου Έβρου για την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών και την ερημοποίηση της περιοχής μέσα από το συνεχή κλείσιμο καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων, για να επιτεθεί (εν μέσω αποδοκιμασιών από πολίτες) εναντίον...των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι επωφελούνται από νόμο του ελληνικού κράτους που βοηθάει στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με χαμηλότερο βαθμό. Τώρα που ταίριαζε η είσοδος των μουσουλμάνων μαθητών της Ροδόπης και της Ξάνθης με τα προβλήματα της Ορεστιάδας…αλλου παπά ευαγγέλιο!

Να σημειώσουμε οτι στα μουσουλμανικά χωριά ένα παιδί μαθαίνει:(1)από το σπίτι του τα πομάκικα (σλαβογενής γλώσσα),(2)στο δημοτικό σχολείο, μαθαίνει τα τούρκικα, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης,(3)τα αραβικά, προκειμενου να διδαχθεί το Κοράνι,(4)φυσικά τα ελληνικά,(5)και όταν φτάνει στο Γυμνάσιο, ακολουθεί το πρόγραμμα μαθημάτων του ελληνικού σχολείου, το οποίο ορίζει ότι πρεπει να μάθει και αγγλικά και γερμανικά. Δηλαδή  3 γλώσσες περισσότερες από τα υπόλοιπους μαθητές !

(Ενας άνθρωπος που έχει αναγκαστεί να μάθει έξι γλώσσες, δεν γίνεται να έχει καταφέρει να μάθει τα ελληνικά (τη γλώσσα στην οποία διατυπώνονται τα βιβλία και τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων), όσο καλά τα γνωρίζουν οι υπόλοιποι έλληνες μαθητές και ως εκ τούτου βρίσκεται -χωρίς να είναι επιλογή του- σε μειονεκτική θέση)