Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι Μάγια κατηγορούν την κυβέρνηση οτι διαιωνίζει τον μύθο ότι το ημερολόγιο τους προβλέπει το επικείμενο τέλος του κόσμου για το κέρδος

Οι Μάγιας της Γουατεμάλας κατηγορούν την κυβέρνηση και τους τουρίστες για την διακίνηση του μύθου για το τέλος του ημερολογίου τους : «Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην απάτη, στα ψέματα και στη συστροφή της αλήθειας, που μας μετατρέπουν σε κέρδος που προκύπτει από τη λαογραφία μας. Δε λένε την αλήθεια σχετικά με τους κύκλους του χρόνου», λέει ο Felipe Gomez, ηγέτης της συμμαχίας Oxlaljuj Ajpop των Μάγιας. 

Αρκετές ταινίες και ντοκιμαντέρ έχουν προωθήσει την ιδέα ότι το αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας προβλέπει ότι η ημέρα της Κρίσεως θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, μάλιστα το υπουργείο πολιτισμού φιλοξενεί μια μαζική εκδήλωση στην πόλη της Γουατεμάλας, όπου αναμένεται να παρευρεθούν 90.000 άνθρωποι σε περίπτωση που ο κόσμος πραγματικά έχει τέλος, ενώ τουριστικά γραφεία ειδικεύονται στο σχετικό θέμα. Ο Gomez προτρέπει το Ινστιτούτο Τουρισμού να επανεξετάσει τον εορτασμό της Ημέρας της Κρίσεως, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παράσταση» που αποτελεί ασέβεια προς τον πολιτισμό των Μάγιας.

Οι ειδικοί λένε ότι για τους Μάγιας, το μόνο που τελειώνει το 2012 είναι ένας από τους κύκλους του ημερολογιου τους, και όχι ο κόσμος.

lifo.gr