Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αναζητώντας την αλήθεια - 010



Η διαθήκη του Θεού με τον Νώε μέχρι την σκλαβιά στην Αίγυπτο.


ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


 

Α. Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΩΕ


Η περίοδος της Συνείδησης απέτυχε και τελείωσε με την κρίση του Θεού. Έτσι. εγκαινιάστηκε η περίοδος της Ανθρώπινης Διακυβέρνησης, που σημαίνει ότι τώρα ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος μπροστά στο Θεό για τη διακυβέρνηση της γης.

Μετά τον κατακλυσμό, η κιβωτός του Νώε κάθισε πάνω στο βουνό Αραράτ, 500 μίλια μακριά απ’ το σπίτι του στη Μεσοποταμία. Βρισκόταν τώρα σε μια γη λυτρωμένη κι εξαγνισμένη. Ο Νώε θ’ άρχιζε μια νέα ζωή, ακριβώς όπως συμβαίνει και μ’ εμάς, όταν δεχόμαστε το Πνεύμα του Θεού στις καρδίες μας- «τα παλαιά πέρασαν». Ο Νώε είχε βάλει όλα του τα υπάρχοντα στη κιβωτό, τώρα σ’ αντάλλαγμα όλος ο κόσμος ήταν δικός του. Ένα χρόνο και δεκαεπτά μέρες αφότου μπήκαν στην κιβωτό, ο Νώε με την οικογένειά του βγήκαν έξω, έκτισαν θυσιαστήριο και πρόσφεραν ολοκαυτώματα στον Κύριο. Απ’ αυτή την πρώτη πράξη λατρείας, το να βάλουν πρώτα απ’ όλα το Θεό, ο ίδιος ο Θεός ευχαριστήθηκε πολύ.


Αφού ο Νώε πρόσφερε τη θυσία του, έκαναν διαθήκη με το Θεό, με τους παρακάτω όρους:

  • Ο Θεός δε θα καταριόταν ξανά τη γη, ούτε θα κατάστρεφε άλλη φορά κάθε ζωή.
  • Ο Νώε κι οι απόγονοί του θα αυξάνονταν και θα πλήθαιναν και θα γέμιζαν τη γη.
  • Ο άνθρωπος τώρα θα μπορούσε να τρώει τη σάρκα κάθε ζώου (ζωντανού) εφόσον το αίμα θα είχε αποστραγγιχτεί απ’ αυτό σε συνδυασμό με κάθε χλωρό χόρτο.
  • Ο νόμος της ποινής του θανάτου καθιερώθηκε: όποιος χύσει αίμα ανθρώπου, από άνθρωπο θα χυθεί το αίμα αυτού του ίδιου (Γεν.θ:6).
  • Η γη δε θα καταστραφεί ποτέ ξανά απ’ τα νερά του κατακλυσμού. (Η γη, την επόμενη φορά, θα καταστραφεί απ’ τη φωτιά. Διαβ. Β’ Πετρ.γ:6-7).

Ο Θεός έδωσε το ουράνιο τόξο σαν το σημείο της διαθήκης που έκανε με τον άνθρωπο. Οι διαθήκες του Θεού με τον Αδάμ και το Νώε δεν έχουν καταργηθεί, αλλά ισχύουν μέχρι σήμερα. Οι περίοδοι της Συνείδησης και της Ανθρώπινης Διακυβέρνησης αφορούν τα έθνη στο σύνολό τους και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Β. ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΝΩΕ.

Από τους τρεις γιους του Νώε τον Σημ, τον Χαμ και τον Ιάφεθ, η γη ξανακατοικήθηκε. Ο Νώε άρχισε να είναι γεωργός (Γεν.θ:20) και φύτεψε αμπέλι. Ήπιε απ’ το κρασί και μέθυσε και ξαπλώθηκε γυμνός στη σκηνή του κι ο Χαμ, ο νεώτερος γιος, δεν έδειξε στον πατέρα του τον απαιτούμενο σεβασμό κι ούτε τον φρόντισε στην ανάγκη του αυτή ενώ κειτόταν μεθυσμένος. Αντίθετα, τον περιγέλασε ενώ βρισκόταν σ’ αυτή την κατάσταση αλλά ο Σημ κι ο Ιάφεθ πήραν ένα ρούχο, το άπλωσαν κι οι δύο πάνω στους ώμους τους και βαδίζοντας προς τα πίσω πήγαν στη σκηνή του Νώε και σκέπασαν τον πατέρα τους. Όταν ξύπνησε ο Νώε και έμαθε τι έκανε ο γιος του, ο Χαμ, τον καταράστηκε κι ευλόγησε τους άλλους δυο γιους του.

Ο Χαμ θα γινόταν δούλος - «δούλος δούλων θέλει είσθαι εις τους αδελφούς αυτού» (Γεν.θ:25). Οι απόγονοι του Σημ θα ήταν ευλογημένοι απ’ το Θεό. Ο Σημ ήταν ο εκλεκτός, αυτός απ’ τον οποίο θα ερχόταν ο Μεσσίας που είχε υποσχεθεί ο Θεός. Στον Ιάφεθ δόθηκε η υπόσχεση ότι «ο Θεός θέλει πλατύνει αυτόν και θέλει κατοικήσει εν ταις σκηνάις του Σημ.»

Παρ’ όλο που τους προλέχθηκαν τα όσα επρόκειτο να συμβούν, οι γιοι του Νώε παράκουσαν το Θεό με το να μη διασκορπιστούν, για να ξανακατοικήσουν όλη τη γη. Αντίθετα κατοίκησαν σ’ ένα μόνο μέρος - τις πλούσιες πεδιάδες της Σενναάρ. «Και ήτο πάσα η γη μίας γλώσσης». (Γεν.ια:1) αφού όλοι προέρχονταν απ’ την ίδια γενιά.

Γ. ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Για μια ακόμα φορά, ο άνθρωπος ήταν αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο. Δεν τον ικανοποιούσε η υπακοή στην εντολή του Θεού να διασκορπιστούν πάνω σ’ ολόκληρη τη γη. Ο Θεός έφτιαξε τη γη για να κατοικείται και να καλλιεργείται ώστε ο άνθρωπος να απολαμβάνει τους καρπούς της. Αλλά τώρα, οι άνθρωποι συνωμότησαν να κτίσουν μια πόλη κι ένα πύργο και να αποκτήσουν σπουδαίο όνομα για τους εαυτούς τους.

Ο Νεβρώδ, ένας ισχυρός άντρας ο οποίος ήταν εγγονός του Χαμ, έπεισε όλους τους ανθρώπους ότι έπρεπε να κτίσουν μια μεγάλη πόλη για προστασία, (αντί να εμπιστεύονται το Θεό σε δύσκολες περιόδους) κι ένα πανύψηλο πύργο, τόσο ψηλό που να μη μπορούσαν να τον φτάσουν τα νερά, αν κάποτε γινόταν κι άλλος κατακλυσμός. Αυτός ο θρασύτατος άντρας προσπαθούσε να στρέψει τους ανθρώπους απ’ το φόβο του Θεού και να τους οδηγήσει να εξαρτώνται συνέχεια απ’ τη δική του εξουσία. Το σχέδιο του Νεβρώδ ήταν να δημιουργήσει μια ομοσπονδία εξουσίας για τη διακυβέρνηση όλου του κόσμου, με επικεφαλής αυτό τον ίδιο. Ο πύργος θα ήταν το κέντρο της θρησκευτικής τους δραστηριότητας και ο Νεβρώδ θα ήταν επικεφαλής και των δυο συστημάτων, του πολιτικού και του θρησκευτικού. Στην πραγματικότητα, ο Σατανάς αντιμαχόταν το σχέδιο του Θεού για ένα Βασίλειο και μια Εκκλησία και έκανε προσπάθειες να εγκαθιδρύσει ένα βασίλειο και μια εκκλησία για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας για την πραγματοποίηση του σχεδίου του τον Νεβρώδ.

Ο Νεβρώδ ήταν ο πρώτος ειδωλολάτρης κι ο πρώτος τύπος του Αντίχριστου στη Παλαιά Διαθήκη. Η λέξη, Αντίχριστος σημαίνει αυτός που είναι εναντίον ή που έρχεται να εξοντώσει τον αληθινό Χριστό. (Διαβ. Β Θεσ.β:1-4). Η φύση του Αντίχριστου είναι να εναντιώνεται σε όλα όσα είναι του Θεού, να εξυψώνει τον εαυτό του πάνω απ’ το Θεό και να δείχνει στο κόσμο ότι αυτός είναι ο Θεός. Η μόνη δύναμη στο κόσμο σήμερα που συγκρατεί κι εμποδίζει τον Αντίχριστο να έρθει στην εξουσία είναι η Εκκλησία («ο κωλύων»).

Οι απόγονοι του Νώε συμβολίζουν ακριβώς την εποχή στην οποία ζούμε. Απορρίπτοντας το θέλημα του Θεού, ο σύγχρονος πολιτισμός μας αγωνίζεται να αποκτήσει σπουδαίο όνομα, να φτάσει στο φεγγάρι, να υψωθεί στα ουράνια, να δημιουργήσει ζωή και να αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός. Κάποιος θρησκευτικός ηγέτης τελευταία δήλωσε ότι στη σύγχρονη διαστημική εποχή οι άνθρωποι θα παραμερίσουν τις παλιομοδίτικες ιδέες τους για τον παράδεισο και την κόλαση.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες είπαν στο κόσμο ότι έκαναν κύκλους γύρω απ’ τη γη και πουθενά δεν είδαν το Θεό. Όλα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για τον Αντίχριστο. Πότε άλλοτε παραχωρήθηκε απ’ τα Ηνωμένα Έθνη, μια ολόκληρη μέρα για την ομιλία ενός θρησκευτικού ηγέτη, όταν η ίδρυση του Ο.Η.Ε. έγινε χωρίς καθόλου προσευχή από φόβο μήπως ενοχληθούν τα αθεϊστικά κράτη; Αυτή ακριβώς τη στιγμή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον ερχομό του Αντίχριστου και την απόλυτη εξουσία που θα έχει πάνω στο κόσμο με μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια παγκόσμια εκκλησία, ένα παγκόσμιο αστυνομικό σύστημα, ένα παγκόσμιο μετρικό σύστημα και μια παγκόσμια γλώσσα.