Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

12 Βιβλικοί τρόποι για να βρείτε σύζυγο



Βρείτε μια ελκυστική αιχμάλωτο πολέμου, φέρτε τη στο σπίτι, ξυρίστε το κεφάλι της, κόψτε τα νύχια της και δώστε της καινούρια ρούχα. Μετά, είναι δική σας (Δευτ.κα:11-13)

Βρείτε κάποιον με εφτά κόρες και εντυπωσιάστε τον, ποτίζοντας το κοπάδι του – Μωυσής (Έξ.β:16-21)

Αγοράστε ένα αγροτεμάχιο και πάρτε μια γυναίκα σαν μέρος της συμφωνίας – Βοόζ (Ρουθ δ:5-10)
Πηγαίνετε σ’ ένα πανηγύρι και κρυφτείτε σ’ ένα αμπέλι. Όταν δείτε κοπέλες να βγαίνουν να χορεύουν, πιάστε τις και κάντε τις γυναίκες σας – Βενιαμίτες (Κριτ.κα:19-25)

Συμφωνείστε να εργαστείτε 7 χρόνια για να ζητήσετε το χέρι μιας κοπέλας για γάμο. Ξεγελαστείτε και πάρτε λάθος κοπέλα. Μετά, δουλέψτε άλλα 7 χρόνια για να πάρετε αυτή που πρωτοδιαλέξατε. Ακριβώς! 14 χρόνια επίπονης δουλειάς για μια γυναίκα – Ιακώβ (Γέν.κθ:15-30)

Έστω κι αν δεν υπάρχει, περιπλανηθείτε τριγυρίζοντας για λίγο και σίγουρα θα βρείτε μία (Βέβαια όλα εξαρτώνται) Κάιν (Γέν.δ:16-17)

Γίνετε αυτοκράτορας ενός τεράστιου κράτους και οργανώστε ένα διαγωνισμό ομορφιάς - Ξέρξης και Ασουήρος (Εσθήρ β:3-4)

Όταν δείτε μία που σας αρέσει, απλά πηγαίνετε στο σπίτι σας και πείτε στους γονείς σας: «Είδα μια γυναίκα, πηγαίνετε και φέρτε τη για να την παντρευτώ». Αν αρχίσουν να σας κάνουν ερωτήσεις, πείτε ότι την είδατε, σας αρέσει και να πάνε να την φέρουν οπωσδήποτε. - Σαμψών (Κριτ.ιδ:1-3)

Σκοτώστε κάποιον και πάρτε τη γυναίκα του (να είστε έτοιμοι να χάσετε το γιο σας όμως) – Δαβίδ (Β’ Σαμ.ια)

Περιμένετε να πεθάνει ο αδελφός σας και πάρτε τη χήρα για γυναίκα σας (δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, είναι ο νόμος βλέπετε) (Δευτ. & Λευιτ. παράδειγμα στη Ρουθ)

Μην είστε τόσο ιδιότροπος. Αποφασίστε ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα – Σολομώντας (Α’ Βας.ια:1-3)

Θέλετε σύζυγο; ΟΧΙ – Παύλος (Α’ Κορ.ζ:32-35)