Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

είναι καιρός

Είναι καιρός να δούμε την υποκρισία των θρησκευτοφυλάκων . Ας εγκαταλείψουμε την δήλωση ορθοφροσύνης στην επίσημη κρατικοδίαιτη ανθρωπο-θρησκεία ματαιότητας γεμάτη τύπους,είδωλα και υποκρισία και ας ακολουθήσουμε την αίρεση του Χριστού! Ας μη κολλάει κανένας στην λέξη, έτσι έλεγαν τους πρώτους χριστιανούς οι Εβραίοι, οι οποίοι ως πρώτοι διδάξαντες αυτοδικαιώνονταν και καυχώντουσαν ότι ήσαν ο λαός του Θεού και αποκαλούσαν τον Απ. Παύλο πρωτοστάτη της αιρέσεως των Ναζωραίων!" Πράξεις 24:5, ναι αυτούς τους αιρετικούς κατ΄ανθρωπον και όχι κατά Θεό που ακολουθούσαν το ευαγγέλιο του Χριστού!

Τους έλεγαν αιρετικούς! ποιοι άραγε; οι Ιουδαίοι που ήσαν οι πολλοί και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την ματαιότητα της εθελοθρησκείας και της υποκρισίας τους.
 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως, στον Χριστό έρχονται λίγοι. Καμία σχέση με την κομποστοποίηση του 97%. Μιά ανόργανη ετικέτα ενός αποτυχημένου στη πράξη θρησκευτισμού και ειδωλοποίησης.
Ας παύσουμε να είμαστε ένα ανούσιο ποσοστό στα κατάστιχα των ομιλιών τους . Ας τους αφήσουμε να θάψουν τους μεγαλόσχημους εαυτούς τους , μαζί με τις θρησκόληπτες παραδόσεις και το κάλπικο ελληνοχριστιανικό τους καύχημά !


Στον Χριστό ρώτησαν αν είναι πολλοί οι σωζόμενοι...και Εκείνος είπε:" Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι' αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν." Ματθ.7:13,14


Στο Σύνταγμα ενέγραψαν σκόπιμα την θρησκεία των Ελλήνων ως η επικρατούσα για να εγκαθιδρύσουν την μονοτροπία της θρησκευτικής δουλικότητας και να συσκοτίσουν και να αποτρέψουν οποιαδήποτε πνευματική διαφώτιση.Επέβαλλαν την τρομοκρατία του αποσυνάγωγου και έβαλαν κανόνες προκατάληψης κόντρα στην αναζήτηση της ελευθερίας του πνεύματος του Θεού.Στην ουσία έβαλαν εμπόδια, πρόσκομμα και σκάνδαλο στο Ευαγγέλιο του Θεού που δεν δεσμεύεται απο οποιαδήποτε ανθρώπινη διάταξη και συνταγματική εντολή.
Στη διδασκαλία του Χριστού δεν επικρατεί ό ένας του άλλου,δεν υπάρχει ποδοσφαιροποίηση και οπαδοποίηση, αλλά το "πάντες αδελφοί είσθε" μαζί με το "θεωρούντες αλλήλους υπερέχοντας". Ο Χριστός ενώνει και αδελφοποιεί,δεν χωρίζει σε επικρατούντες και μη επικρατούντες,σε πατρίκιους και πληβείους της πίστης.


Πρέπει να ξεφύγουμε απο τη βασιλεία των ανθρώπων, ας σταματήσουμε να είμαστε δούλοι των ανθρωπάρεσκων θρησκειών,δογμάτων,ενταλμάτων , ν' άκούσουμε τη φωνή του σωτήρα Χριστού που μας καλεί στην ελευθερία τη δική Του, να μετανοήσουμε πραγματικά , να εμπιστευθούμε στο ευαγγέλιό της χάρης Του και να ζήσουμε μιά νέα ζωή κοντά Του.

(Φιλήμων Σωτηρόπουλος)