Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

αθεισμός και ανθρώπινη ζωή


Ανάγκασαν επτά μηνών έγκυο να κάνει έκτρωση γιατί δεν είχε να πληρώσει

Στην κινεζική επαρχία Σαανσί μία 23χρονη γυναίκα κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της. Ωστόσο δεν είχε το απαιτούμενο ποσό των 5.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει στην κυβέρνηση προκειμένου να της επιτραπεί να φέρει στον κόσμο και δεύτερο παιδί. Ετσι οι αρχές την ανάγκασαν ενω βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της να κάνει έκτρωση. Στην φωτογραφία η γυναίκα στο κρεββάτι του νοσοκομείου με το νεκρό έμβρυο δίπλα της. Μετά την αντίδραση που προκλήθηκε οι κινεζικές αρχές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, η Φενγκ Τζιαμέι, εξαναγκάστηκε σε άμβλωση, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού. Το περιστατικό θυμίζει την πολιτική των αναγκαστικών αμβλώσεων από τους ναζί.
Ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα «Global Times», πως η γυναίκα του οδηγήθηκε δια της βίας στο νοσοκομείο και οι γιατροί της χορήγησαν ένεση προκειμένου να θανατωθεί το έμβρυο. Το ανατριχιαστικό είναι επίσης πως πέντε άνδρες, σύμφωνα με την μαρτυρία του συζύγου, την ανάγκασαν να υπογράψει πως συναινεί στην διαδικασία, της έδεσαν τα μάτια και στην συνέχεια προχώρησαν στην έκτρωση.
Η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μία εβδομάδα μετά το περιστατικό. Μπορεί οι αρχές να δεσμεύθηκαν για την διεξαγωγή έρευνας, ωστόσο οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.