Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

υπάρχει και αυτή η Ελλάδα

Σχολεία μάζεψαν 80000 ευρώ για νοσηλεία Αλβανού μαθητή στο Παρίσι.
 Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια υγείας του Aλβανού μαθητή ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένια και για τον οποίο είχε στηθεί ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να νοσηλευτεί στο εξωτερικό. Ο μικρός μαθητής, ύστερα από ενάμιση χρόνο θεραπείας, σε ειδικό κέντρο στο Παρίσι, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη υγιής και ευγνώμων...για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. 
Το 2008, διαγνώστηκε στο μαθητή από την Κορυτσά της Αλβανίας, ο οποίος τότε φοιτούσε στην Ε’ τάξη του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, οστεοσάρκωμα υψηλής κακοήθειας στο πόδι, που ήταν βέβαιο ότι θα τον οδηγούσε σε θάνατο. 
Οι γονείς του μαθητή ενημέρωσαν το σχολείο για την επείγουσα κατάσταση και με πρωτοβουλία του διευθυντή Αλέξανδρου Φιλιππίδη στήθηκε ένα δίκτυο κινητοποίησης όλων των σχολείων, αλλά και των πολιτών της χώρας, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 80000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό τράπεζας για τις χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες του μαθητή. Τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν περίπου 120000 ευρώ, σε ενάμιση χρόνο, διάστημα το οποίο παρέμεινε στην Γαλλία ο μαθητής για τη νοσηλεία του. 
Τώρα, ο μαθητής φοιτά στην Α’ τάξη του Γυμνασίου της Ευκαρπίας και, όπως αναφέρουν γονείς και δάσκαλοι, αν και έχασε το ένα του πόδι, είναι αισιόδοξος, γεμάτος ζωή και δύναμη, και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματά του.

(πηγή  thestival.gr)