Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Και ηλεκτρονική κάρτα υγείας!

Την εισαγωγή ηλεκτρονικής κάρτας (φακελώματος) υγείας, φαίνεται οτι προβλέπει το μνημόνιο σύμφωνα με την iatropedia . 

Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτά τα μέτρα είναι ταγμένοι στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου της ζωής των πολιτών με κάθε μέσο και κάθε κόστος. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για φίλτρα για τους νεφροπαθείς και ρίχνουν λεφτά σε Ηλεκτρονικές χειροπέδες..

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και δήμαρχος Γ. Πατούλης υπεραμυνόμενος της κάρτας ισχυρίστηκε πλην των άλλων οτι η κάρτα θα χρησιμοποιείται και για να μπορεί η ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Ακόμα υπάρχει πολιτικό κόμμα που έχει περιλάβει την κάρτα στις προγραμματικές του εξαγγελίες.


Οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.  Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και τα αποτελέσματά τους.
 
Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.