Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ούρλιαζε και εκλιπαρούσε για βοήθεια


Ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, τραβηγμένο από επιβάτη στο σταθμό του μετρό στην Αττική δείχνει "αγνώστους" να κυνηγούν να ξυλοκοπούν και να μαχαιρώνουν το θύμα τους-έναν μετανάστη, στα σκαλιά δίπλα στις αποβάθρες..Ο επιβάτης την ώρα που τραβούσε το βίντεο προσποιείται οτι μιλάει στο κινητό για να μην γίνει αντιληπτός από τα τάγματα εφόδου και κακοποιήσουν και τον ίδιον.
Στους διάλογους που ακούγονται οι δράστες φωνάζουν «φέρτον έξω, φέρτον πάνω», ενώ το ανατριχιαστικό είναι πως ακούγεται ο εξής "διάλογος" : «μα..κα, του μπηξες το μαχαίρι;», και η απάντηση: «μα..κα, μπήκε μέσα του όλο».
Αν και στο σταθμό υπήρχαν αρκετοί πολίτες, ακόμα και ένα άντρας της εταιρείας σεκιούριτι, κανείς δεν αντέδρασε και δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον ανυπεράσπιστο άνθρωπο από τους δράστες με τις μαύρες μπλουζες.
Εντύπωση προκαλεί οτι αυτά τα γεγονότα που έχουν λάβει μορφή καθημερινής ωμής βίας, αποσιωπούνται από τους περισότερους "χριστιανικούς" κύκλους που είτε επικαλούνται (επιλεκτική) "ουδετερότητα", είτε ακόμη χειρότερα έχουν υποκινήσει το φυλετικό μίσος  μέσα από φαιά παραληρήματα και μύθους επί σειρά ετών..