Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αναζητώντας την αλήθεια

Από τη δημιουργία μέχρι τον κατακλυσμό.

Α. Κανόνες
·    Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να μιλήσουμε για τους κανόνες που θα ακολουθήσουμε στα βιβλικά μας μαθήματα.
·    Δεν θέλουμε να συζητήσουμε πάνω σε δόγματα.
·    Δεν έχει σημασία τί νομίζετε εσείς ή εγώ. Αυτό που βασικά μας ενδιαφέρει είναι «τί λέει η Γραφή».
·    Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν  θα σας ζητήσουμε να γίνετε μέλη κάποιας εκκλησίας.
·    Ο τρίτος κανόνας είναι ότι δεν θα φιλονικήσουμε.
 

Β. Θέμα
Το μοτίβο των Βιβλικών μαθημάτων είναι: «Ανοίξτε την καρδιά σας όταν ανοίγετε τη Βίβλο σας»
Είναι πολύ σημαντικό το να παραμερίσουμε μεροληπτικές απόψεις και προκαταλήψεις σ’ αυτή τη μελέτη και ν’ ανοίξουμε τις καρδιές μας στις αλήθειες του λόγου του Θεού.

Γ. Η αναζήτηση
 Υπάρχει μια ιστορία για κάποια πολύ φτωχή οικογένεια που ζούσε σ’ ένα μεγάλο διώροφο σπίτι που είχε κτιστεί πολλά χρόνια πριν. Αυτή η οικογένεια μόλις και μετά βίας εξοικονομούσε το φαγητό της και από βδομάδα σε βδομάδα αγωνιζόταν να επιβιώσει. Για πολλά χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτης ανάγκης των απαραιτήτων για τη ζωή, αλλά κάποια μέρα, από περιέργεια αποφάσισαν να εξερευνήσουν τη σοφίτα του σπιτιού τους. Κατάπληκτοι ανακάλυψαν ένα μπαούλο γεμάτο με χρυσό, ασήμι και κοσμήματα! Αμύθητα πλούτη βρισκόταν μπροστά στα μάτια τους. Όμως είχαν ζήσει μέσα στην φτώχεια όλα αυτά τα χρόνια! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε εκατομμύρια σπίτια σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα στις σελίδες της Βίβλου μας βρίσκονται οι μεγαλύτεροι θησαυροί που έχει ποτέ γνωρίσει ο κόσμος, ωστόσο οι άνθρωποι το παραβλέπουν καθημερινά και δεν δίνουν σημασία στο μήνυμα που περιέχει. Η Βίβλος δεν είναι μόνο ένας οδηγός για μια πλουσιότερη και πληρέστερη ζωή σ’ αυτό τον κόσμο, αλλά είναι επίσης ένας οδηγός που μας μιλάει για το πώς θα φτάσουμε στον ουρανό, στον τόπο που ο Θεός έχει ετοιμάσει γι’ αυτούς που υπακούουν στο Λόγο Του.
Η αναζήτηση και η έρευνα που αρχίζουμε σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την αναζήτηση για χρυσό των χρυσοθήρων, στην Καλιφόρνια της Αμερικής το 1849.  Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αμερικής πουλούσαν τα σπίτια τους κι ενωνόταν με το πλήθος αυτών που έψαχναν να βρουν χρυσό. Ωστόσο ο θησαυρός που βρέθηκε απ’ αυτούς τους τυχοδιώκτες που έμειναν στην ιστορία, σύντομα εξαφανίστηκε, χάθηκε για πάντα. Οι θησαυροί όμως που εμείς θα βρούμε σ’ αυτή την αναζήτηση θ’ αντέξουν στο χρόνο και στην αιωνιότητα. Αυτή η μελέτη θα είναι η πιο θαυμαστή αναζήτηση της ζωής σας για αλήθεια. Το ελπίζουμε!

Δ. Τα χέρια
Η Αγία Γραφή έχει διαβαστεί από βασιλιάδες και κυβερνήτες, από πλούσιους και φτωχούς. Μητέρες έχουν χύσει δάκρυα πολλά πάνω στις σελίδες των ιερών Γραφών. Ωστόσο ο λόγος που εμείς ανοίγουμε αυτό το ευλογημένο Βιβλίο σήμερα είναι για να αναζητήσουμε μέσα από τις σελίδες του τις αλήθειες που έμειναν μέχρι τώρα κρυμμένες από μας, για ν’ αφήσουμε το Θεό να μιλήσει στις καρδιές μας.