Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Οι τελετές γάμου μπορούν να γίνουν σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και στυλ- αλλά στην ουσία σκοπεύουν στο να αναδημιουργήσουν μια σκηνή από το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου της Γένεσης, όταν ο Θεός πήρε τη γυναίκα από το πλευρό του άντρα και ένωσε αρσενικό και θηλυκό σαν ένα. Χωρίς τη βοήθεια κεριών και ιταλικών ρομαντικών τραγουδιών, ο Θεός κήρυξε το πρώτο γαμήλιο κήρυγμα.  

Η Γραφή λέει: ''Γι’ αυτό το λόγο ο άντρας θα αφήσει τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα προσκολληθεί στην γυναίκα του και θα γίνουν μια σάρκα.''(Γεν.β:24)
Αυτό το εδάφιο δίνει το βιβλικό υπόδειγμα για το γένος, την σεξουαλικότητα και τις οικογενειακές σχέσεις. Έχει προγραμματισθεί στο DNA του ανθρωπίνου γένους.
Παρόλα αυτά σήμερα ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που απορρίπτουν τη Βίβλο σαν "παραμύθι" απαιτούν ο πολιτισμός μας να ανταλλάξει τις θεμελιώδεις αλήθειες του Θεού με ένα ψέμα.
Καθώς η διαμάχη μαίνεται στο αν οι πολιτείες θα πρέπει να εγκρίνουν το γάμο ομοφυλοφίλων (μπορούμε να διαφωνήσουμε γι’ αυτό αργότερα), εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να προσκολληθούμε σε τρεις αρχές -κλειδιά που φανερώνονται στα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης.
1. Η φύση του Θεού φανερώνεται μέσα από το αρσενικό και το θηλυκό. Ο αληθινός Θεός δημιούργησε άντρες και γυναίκες γιατί και τα δύο φύλα μαζί αντικατοπτρίζουν την εικόνα Του. Η πλήρης δόξα του Θεού δεν είναι απόδειξη μόνο μέσα από τους άντρες ή μόνο μέσα από τις γυναίκες. Απαιτούνται και οι δύο.

Γι’ αυτό το λόγο η Γένεση α:27 λέει: ''γι’ αυτό ο Θεός έπλασε τα ανθρώπινα πλάσματα κατά την εικόνα Του. Κατ' εικόνα Θεού έπλασε αυτούς, άνδρα και γυναίκα τους έπλασε''. Είναι αυτός ο λόγος που ο gay γάμος είναι τελείως ασυνεπής με την χριστιανική ηθική. Είναι, στην ουσία, απόρριψη της εξουσίας του Θεού ως Δημιουργού. Είναι μια ύβρις στην άγια Του εικόνα. Για δύο άντρες ή δύο γυναίκες το να παντρεύονται και να παριστάνουν ότι απολαμβάνουν την ευλογία του Θεού στην σεξουαλική τους ένωση είναι επανάσταση κατά της δημιουργημένης τάξης και καθιέρωση μιας εναλλακτικής κουλτούρας χωρίς Αυτόν.
2. Η βασιλεία του Θεού προάγεται μέσω ετεροσεξουαλικών ενώσεων. Η Γένεση απαριθμεί ξεκάθαρα καταστάσεις που η οικογένεια αποτελείται από έναν πατέρα και μια μητέρα (βλέπε β:24).

Για χιλιάδες χρόνια έτσι διαιωνιζόταν το ανθρώπινο γένος. Είναι μόνο τις τελευταίες δεκαετίες που η ομοφυλοφιλική κοινότητα προώθησε την αποδοχή της υιοθεσίας από gay ή μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Και καθώς gay ακτιβιστές μπορεί να διαφωνούν πειστικά ότι μπορούν και αυτοί να προσφέρουν συμπόνια και αγάπη στα παιδιά, η χριστιανική κοινότητα δεν μπορεί να συμβιβάσει τους κανόνες του ουρανού για να εγκρίνει γκέι η λεσβιακές οικογένειες. Αν γίνει αυτό θα είναι μια ακόμα κατευθείαν επίθεση στην εικόνα του Θεού.
3. Ο γάμος προοριζόταν πάντα να είναι μονογαμικός. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι η χριστιανική ηθική, στον πυρήνα της, βασίζεται στη σκέψη μιας αφοσιωμένης, πιστής σχέσης μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας. Αν και πολλοί άντρες στη Βίβλο είχαν πολλές γυναίκες, οι Γραφές δεν λένε ότι ο Θεός επικροτούσε την συμπεριφορά τους. Η πολυγαμία δεν ήταν ποτέ το σχέδιο Του.
Πολλοί κοροϊδεύουν τους χριστιανούς σήμερα γιατί, σε ορισμένες λυπηρές περιπτώσεις, οι ίδιοι κήρυκες που αντιτίθενται στον gay γάμο έχουν παράλληλα φιλενάδες. Θα πρέπει να συμφωνήσω πως ένας παντρεμένος κήρυκας που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι εξίσου ένοχος με έναν άντρα αναμεμειγμένο σε ομοφυλοφιλική σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις, το γνήσιο πρότυπο του Θεού στη Γένεση έχει αθετηθεί. Χρειαζόμαστε να αφήσουμε πίσω την υποκριτική ιδέα ότι οι ομοφυλοφιλική αμαρτία είναι χειρότερη από την ετεροφυλοφιλική. Δεν μπορούμε να συγχωρούμε καμία από τις δύο.
Ο πολιτισμός μας ζητάει να επαναπροσδιορίσει το γάμο στη γενιά μας- και στρατολογούν πολιτικούς να τους βοηθήσουν. Μόλις πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος Obama εξέπληξε πολλούς από τους υποστηριχτές του ανακοινώνοντας ότι ο μήνας Ιούνιος - ο αγαπημένος μήνας όλων για γάμους- είναι τώρα «Μήνας Περηφάνειας των λεσβίων, των gay, των μπισέξουαλ και των τρανσεξουαλικών ατόμων». Είναι λυπηρό αρχηγός έθνους- που προβάλλει το μοντέλο του πιστού γάμου- παγιδεύτηκε στην πίεση να επικροτήσει κάτι που ο Θεός χαρακτηρίζει βδέλυγμα.
Ο γάμος της Γραφής δεν είναι δύο άντρες ή δύο γυναίκες, ούτε ένας άντρας με τέσσερις γυναίκες (που ο Ισλαμικός νόμος επιτρέπει) ούτε ένας άντρας και ένα παιδί ή τρεις άντρες και ένα παιδί.
Ο γάμος είναι ένας ιερός θεσμός και η εκκλησία θα πρέπει να το διατηρήσει έτσι ανεξάρτητα προς τα πού η κουλτούρα θα παρασυρθεί σ’ αυτό το ζήτημα ή στο τι οι άνθρωποι επιτρέπεται να κάνουν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης. Η χριστιανική κοινότητα θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της αλήθειας, όχι στην ομιχλώδη μέση οδό του συμβιβασμού.