Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προσδιορισμός εγκεφαλικού επισόδειου

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό ...
Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον  ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου ... .

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ένα εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα 3 βήματα!


Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο  μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.


Τώρα, οι γιατροί λένε ότι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, κάνοντας στον/στην ασθενή τρία απλά ερωτήματα:


Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.


Ζητήστε από το άτομο  να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)


Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.


Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποιο από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα άλλο «σημείο» εγκεφαλικού επεισοδίου είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του .. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που διαβάζει αυτές τις γραμμές, τις μεταφέρει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί.
Τα συμπτώματα

Μολονότι τα εγκεφαλικά είναι πολύ συχνά – και πολύ επικίνδυνα – πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα συμπτώματά τους. Τα πέντε συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι:
1. Αιφνίδιο μούδιασμα ή αδυναμία στο πρόσωπο, στο χέρι ή στο πόδι
2. Αιφνίδια σύγχυση ή δυσκολίες στην ομιλία ή στην κατανόηση των άλλων
3. Αιφνίδιες διαταραχές της όρασης από το ένα ή και τα δύο μάτια
4. Αιφνίδιες δυσκολίες στη βάδιση, αίσθημα ζάλης ή απώλεια ισορροπίας και συντονισμού των κινήσεων
5. Απότομος δυνατός πονοκέφαλος δίχως γνωστή αιτία


 Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;