Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Όταν ο Θεός μιλά στην καρδιά σου



Μερικές φορές ο Θεός «εξατομικεύει» εδάφια των Γραφών για εμάς.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ταπεινοί όταν ισχυριζόμαστε ότι ο Θεός μας μίλησε. Είμαστε ελλιπείς άνθρωποι που δεν ακούμε πάντα καθαρά τον Θεό.


Αλλά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός διδάσκει, επιπλήττει, διορθώνει και μας εκπαιδεύει μέσα από τις Γραφές (Β΄ Τιμ.γ:16).

Μερικές φορές ο Θεός εξατομικεύει το λόγο Του, δίνοντας μας επίγνωση για συγκεκριμένες περιστάσεις.

Πολλοί άνθρωποι ζητούν από τον Θεό να τους δώσει ένα εδάφιο κάθε πρωτοχρονιά ή κάθε φορά που έχουν γενέθλια, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στις αρχές που διδάσκει, όλο το χρόνο.

Μην φοβάσαι να ζητήσεις από τον Θεό να σε καθοδηγήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση, και πάντα να ακούς τη φωνή Του όταν διαβάζεις τη Γραφή σου. Συχνά προσωποποιεί ένα απόσπασμα για την περίπτωσή σου.
--------------------
Και μην ξεχνάς: ο Θεός ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν λέει κάτι στην καρδιά μας που έρχεται σε αντίθεση με τον λόγο Του, και ο ασφαλέστερος τρόπος να πάρεις οδηγία από τον Θεό,  είναι μέσω του γραπτού λόγου Του. Το Άγιο Πνεύμα μας βοηθά να κατανοήσουμε την αλήθεια του Θεού (Ιωάν.ις:12-15).