Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η Βασιλεία του Θεού




Προσευχήσου πριν ξεκινήσεις να μελετάς αυτό το μάθημα. Ζήτησε από τον φίλο σου, τον Ιησού, να σε βοηθήσει να γίνεις ένας καλός πολίτης της Βασιλείας Του.

Καθένας που έχει αναγεννηθεί, είναι ένας πολίτης του άγιου έθνους  του Θεού. Το άγιο έθνος του Θεού, ονομάζεται και Βασιλεία του Θεού. Μελετώντας αυτό το μάθημα θα σε βοηθήσει να γίνεις ένας καλός πολίτης της Βασιλείας του Θεού.


Η αλήθεια για τον αγιασμό.

Εισαγωγή

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν τι πρέπει να κάνουν αφού γίνουν Χριστιανοί. Μετά την μετάνοια των αμαρτιών τους, το βάπτισμα στο όνομα του Ιησού και τη λήψη του Αγίου Πνεύματος, θέλουν να κάνουν ό, τι είναι σωστό. Καταλαβαίνουν ότι τώρα «είναι νέον κτίσμα· τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα» (Β’ Κορ.ε:17). Θέλουν να ξέρουν πώς να ζήσουν τη νέα τους ζωή.

Είναι σημαντικό οι νέοι Χριστιανοί να καταλάβουν ότι μόλις αρχίζει η νέα τους ζωή. Η αναγέννηση είναι μόνο η αρχή. Είναι ακόμα μωρά εν Χριστώ Ιησού. Μπορεί κι εσύ να είσαι σ’ αυτή την κατάσταση. Εάν ναι, θα πρέπει να αυξηθείς στη νέα σου ζωή. Η νέα σου ζωή πρέπει να είναι μια ζωή «εν Πνεύματι».

Σαν νέος Χριστιανός, θα πρέπει να μάθεις να προσεύχεσαι, να νηστεύεις, να μελετάς το λόγο του Θεού, να μιλάς σε άλλους για τον Ιησού, και να ζεις μια άγια ζωή.

Ο Θεός θέλει οι Χριστιανοί να είναι άγιοι

Ο λαός του Θεού, είναι εκλεκτός λαός. Ο Θεός θέλει να είναι ξεχωρισμένος από τον τρόπο ζωής των άλλων ανθρώπων. Όταν μετάνιωσες, στράφηκες μακριά από την αμαρτία. Όταν απομακρύνεσαι από την αμαρτία, πλησιάζεις τον Θεό. Το να είσαι άγιος, σημαίνει να είσαι ξεχωρισμένος από την αμαρτία προκειμένου να υπηρετήσεις τον Άγιο Θεό.

Όταν αναγεννήθηκες, έγινες μέλος της Εκκλησίας. Η εκκλησία είναι ο λόγος που πέθανε ο Ιησούς. Μια μέρα ο Ιησούς θα παραλάβει την άγια εκκλησία Του στον ουρανό. «ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής….. διά να παραστήση αυτήν εις εαυτόν ένδοξον εκκλησίαν, μη έχουσαν κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, αλλά διά να ήναι αγία και άμωμος» (Εφες.ε:25-27).

Κάποιοι λένε ότι είναι Χριστιανοί, αλλά συνεχίζουν να διαπράττουν αμαρτίες. Όταν ο Ιησούς επιστρέψει για την εκκλησία Του, αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν πίσω. «Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον» (Εβρ.ιβ:14). Για να ζήσεις με τον Ιησού, πρέπει να είσαι άγιος. Η Αγία Γραφή λέει: «θέλετε λοιπόν αγιασθή και θέλετε είσθαι άγιοι, διότι άγιος είμαι εγώ» (Λευιτ.ια:44,45,  Α ' Πέτρ.α:16).

Η άγια ζωή που ζεις, βοηθά τους άλλους να γνωρίσουν ότι είσαι Χριστιανός. Δεν είναι αληθινός Χριστιανός ο καθένας που λέει ότι είναι Χριστιανός. Μπορείς να πεις ποιος είναι πραγματικά Χριστιανός, παρακολουθώντας τις ζωές τους. Ο πραγματικός Χριστιανός είναι υπάκουος στο λόγο του Θεού και προσπαθεί να ζει όπως ο Παύλος, που είπε: «εις τούτο δε εγώ σπουδάζω, εις το να έχω άπταιστον συνείδησιν προς τον Θεόν και προς τους ανθρώπους διαπαντός» (Πράξ.κδ:16).

Πώς μπορώ να ζήσω άγια;

«Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί, διά των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσητε τα σώματά σας θυσίαν ζώσαν, αγίαν, ευάρεστον εις τον Θεόν, ήτις είναι η λογική σας λατρεία» (Ρωμ.ιβ:1). Θα αισθάνεσαι όμορφα όταν καταλάβεις ότι το να ζεις άγια, είναι ένα δώρο που δίνεις στον Θεό για την καλοσύνη Του προς εσένα.

Το μυστικό της άγιας ζωής είναι να επικαλεστείς το Άγιο Πνεύμα να σε βοηθήσει. Αν έχεις λάβει το Άγιο Πνεύμα, ζει μέσα σου, όπως εσύ ζεις μέσα σ’ ένα σπίτι. Αν προσπαθήσεις να φέρεις κάτι αμαρτωλό στον οίκο του Θεού, ο Θεός δεν θα είναι ευχαριστημένος. Το Άγιο Πνεύμα θα σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, και στην καρδιά σου θα ξέρεις ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι καλό. Όταν ο Θεός σου μιλάει, άκου προσεκτικά και να υπακούς, έτσι θα ζήσεις άγια.

Ένας τρόπος που ο Θεός μιλάει στον άνθρωπο, είναι μέσα από την Αγία Γραφή. Εκεί μας λέει:

1) όσα είναι αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα καθαρά, όσα προσφιλή, όσα εύφημα, αν υπάρχη τις αρετή και εάν τις έπαινος, ταύτα συλλογίζεσθε (Φιλιπ.δ:8)

2) αι γυναίκες με στολήν σεμνήν, με αιδώ και σωφροσύνην να στολίζωσιν εαυτάς (Α’ τιμ.β:9)

3) Μηδείς λόγος σαπρός ας μη εξέρχηται εκ του στόματός σας, αλλ' όστις είναι καλός προς οικοδομήν της χρείας, διά να δώση χάριν εις τους ακούοντας (Εφες.δ:29)

4) Οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον· ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος (Αποκ.κα:8). 

Οι άγιοι θα πάνε στον ουρανό. Οι ανάγιοι θα πάνε στην κόλαση.

Συμπέρασμα

Οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν ό, τι ζητάει ο Θεός, ζουν άγια ζωή. Αυτοί που λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν άγια, δεν καταλαβαίνουν τι διδάσκει η Αγία Γραφή. Ο Θεός δεν θα μας ζητούσε να είμαστε άγιοι αν δεν μπορούσαμε να είμαστε. Ο Θεός θέλει να πας στον ουρανό, γι’ αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι άγιος.

Α’ Κορ.ι:13 Πειρασμός δεν σας κατέλαβεν ειμή ανθρώπινος· πιστός όμως είναι ο Θεός, όστις δεν θέλει σας αφήσει να πειρασθήτε υπέρ την δύναμίν σας, αλλά μετά του πειρασμού θέλει κάμει και την έκβασιν, ώστε να δύνασθε να υποφέρητε.

Δεν χρειάζεται να αμαρτάνεις. Μπορείς να ζήσεις μια άγια ζωή, μια ζωή που ευχαριστεί τον Ιησού, Αυτόν που πέθανε για σένα. Το Άγιο Πνεύμα θα σε βοηθήσει.

Μπορείς να ζήσεις άγια για ένα λεπτό; Αν μπορείς να ζήσεις άγια για ένα λεπτό, μπορείς να ζήσεις άγια για μία ώρα. Εάν μπορείς να ζήσεις άγια για μία ώρα, μπορείς να ζήσεις άγια για μία ημέρα. Εάν μπορείς να ζήσεις άγια για μία ημέρα, μπορείς να ζήσεις άγια για μια εβδομάδα, για ένα μήνα, για ένα χρόνο. Αν ζεις άγια για τον Ιησού ένα λεπτό, κάθε φορά, θα ζεις μια άγια ζωή όταν επιστρέψει για να πάρει την εκκλησία Του στον ουρανό.