Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η αλήθεια σχετικά με την επιστροφή του Ιησού



Εισαγωγή

Ο άνθρωπος θέλει να γνωρίζει το μέλλον. Αν γνωρίζουμε το μέλλον, μπορούμε να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Άνθρωποι πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε άτομα που λένε ότι μπορούν να τους πουν το μέλλον τους. Θέλουν να προσπαθήσουν να αποφύγουν κακές καταστάσεις και να απολαύσουν όμορφα πράγματα.


Μόνο ο Θεός ξέρει το μέλλον. Οι άνθρωποι μπορούν μόνο να προβλέπουν το μέλλον. Ωστόσο, ο Θεός έχει επιλέξει να αποκαλύψει κάποια πράγματα στους προφήτες Του σχετικά με το μέλλον. Αυτές οι προφητείες είναι καταγεγραμμένες στον λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή.

Το επόμενο συναρπαστικό γεγονός που η Αγία Γραφή μας λέει, είναι η επιστροφή του Ιησού Χριστού. Επιστρέφει για να πάρει την εκκλησία Του, να ζήσουν μαζί στον ουρανό. Κανένας άνθρωπος δεν γνωρίζει την ακριβή ημέρα ή ώρα, αλλά οι δικοί Του αισθάνονται ότι θα είναι πολύ σύντομα.

Υποσχέσεις σχετικά με την Δεύτερη Έλευση

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στη γη σαν άνθρωπος, πριν πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Πέθανε πάνω στο σταυρό του Γολγοθά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σωθούν από την τιμωρία για τις αμαρτίες τους. Μετά την ανάσταση, ο Ιησούς παρέμεινε σαράντα ημέρες με τους δικούς Του και στη συνέχεια αναλήφθηκε στον ουρανό. Όταν ο Ιησούς μίλησε για την αναχώρησή Του, οι μαθητές λυπήθηκαν πάρα πολύ. Τους παρηγόρησε με αυτά τα λόγια:

Ιωάν.ιδ:2-4 Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ. Και όπου εγώ υπάγω εξεύρετε, και την οδόν εξεύρετε.

Αυτή η υπόσχεση είναι η μεγάλη ελπίδα της Εκκλησίας. Ο λαός του Θεού που έχει μετανοήσει, έχει βαφτιστεί στο όνομα του Ιησού, έχει πάρει το Άγιο Πνεύμα και ζει μια άγια ζωή, προσμένει την επιστροφή Του οποιαδήποτε ημέρα τώρα.

Τίτ.β:13,14 προσμένοντες την μακαρίαν ελπίδα και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών, διά να μας λυτρώση από πάσης ανομίας και να μας καθαρίση εις εαυτόν λαόν εκλεκτόν, ζηλωτήν καλών έργων.

Άσχετα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη γη, έχουμε μια μεγάλη ελπίδα, την ημέρα που ο Θεός μας θα επιστρέψει για να μας πάρει μαζί Του.

Όσοι από εμάς παραμένουμε ζωντανοί, ο Θεός θα μεταμορφώσει το σώμα μας και θα το κάνει άφθαρτο και αθάνατο. Οι Χριστιανοί που έχουν ήδη πεθάνει, θα αναστηθούν άφθαρτοι (Α΄Κορ.ιε:52-54). Εκείνοι που ανήκαν στο σώμα του Θεού, την εκκλησία και πέθαναν, θα αναστηθούν πρώτοι:

Α΄Θεσ.δ:16,17 επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ' ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ' αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου.

Χαρά ή θλίψη;

Ο Παύλος λέει στους Χριστιανούς να παρηγορούν ο ένας τον άλλον με τα λόγια ότι ο Ιησούς επιστρέφει. Η εκκλησία είναι σαν μια νύφη που περιμένει τον σύζυγό της να έρθει και να την πάρει κοντά του. Αυτό θα είναι μια μεγάλη και θαυμαστή στιγμή. Ως εκ τούτου, η εκκλησία, η νύμφη του Χριστού, πρέπει να ετοιμάζεται ώστε να αρέσει στον Νυμφίο. Πρέπει να σταθεί μπροστά Του σαν ένδοξη εκκλησία, μη έχουσαν κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, αλλά διά να ήναι αγία και άμωμος (Εφες.ε:27).

Είναι τόσο απλό. Και όμως, κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν κάτω. Είναι δική σου επιλογή. Ο Ιησούς θέλει να σε πάρει στον ουρανό. Η δουλειά σου είναι να είσαι προετοιμασμένος να Τον συναντήσεις όταν έρθει να σε πάρει για να είσαι πάντοτε μαζί Του.