Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Το πιστεύεις;




Συχνά αναφερόμαστε στο Ρωμ.η:28, αλλά το πιστεύουμε;

Σκέψου τις πιο σκληρές λέξεις που σου έχουν ειπωθεί, τη μεγαλύτερη αδικία που έχεις υποφέρει. Σκέψου εκείνες τις στιγμές που κάποιος σου επέστρεψε κακό για το καλό που του έκανες ή τσιγκουνιά για την γενναιοδωρία σου. Σκέψου αυτούς που πήραν τα εύσημα για τη σκληρή δουλειά σου, συκοφάντησαν το όνομά σου, ή σε εγκατέλειψαν όταν τους χρειαζόσουν περισσότερο.

Πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα πράγματα για το καλό σου;

Αν είσαι πιστός και αναζητάς το θέλημα του Θεού για τη ζωή σου, ο Θεός υπόσχεται ότι ό,τι σου συμβαίνει μπορεί να είναι προς όφελός σου.

Απαγγέλουμε συχνά το Ρωμ.η:28:

Εξεύρομεν δε ότι πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού·

Αλλά το πιστεύουμε;

Ο Θεός ποτέ δεν αναγκάζει κάποιον να αμαρτήσει εναντίον μας (Ιάκ.α:13), αλλά χρησιμοποιεί αυτές τις καταστάσεις για να διδάξει, να εκπαιδεύσει, να ενισχύσει, και να μας προετοιμάσει για τους σκοπούς Του (Εβρ.ιβ:11).

Πίστεψέ το!

Τα συμφραζόμενα του Ρωμ.η:28 επιβεβαιώνουν περισσότερο αυτή την αλήθεια. 

Το Ρωμ.η:29 λέει, «διότι όσους προεγνώρισε, τούτους και προώρισε συμμόρφους της εικόνος του Υιού αυτού, διά να ήναι αυτός πρωτότοκος μεταξύ πολλών αδελφών». 

Ο Θεός χρησιμοποιεί διάφορα πράγματα για να μας συμμορφώσει με την εικόνα του Χριστού και να ενδυναμώσει την πίστη μας.